Poliisi on tänään tiedottanut ja varoittanut kansalaisia uudesta huijausmuodosta, niin kutsutusta Omakanta-huijauksesta.

Poliisin tietoon on tullut tapaus, jossa asianomistajalta huijattiin rahaa Omakantaa muistuttavalla hakukonemainoksella. Asianomistaja etsi Omakanta-sivustoa netin hakukoneella ja ajautui tietojenkalastelusivustolle. Hakukone Bing antoi tulokseksi valheellisen verkkomainoksen, jota asianomistaja erehtyi klikkaamaan. Hänen tililtään katosi nopeasti tuhansia euroja.

Oheisessa kuvakaappauksessa näkyy ensimmäisenä netin hakutuloksena näkyvä huijausmainos. Sen tunnistaa pienestä Mainos-tekstistä vasemmassa alareunassa.

Lisäksi hakutuloksen osoite on erilainen kuin oikeassa Omakanta-palvelussa. Huijausmainos johdattaa asiakkaan sivustolle, jossa yritetään urkkia henkilötietoja ja pankkitunnuksia. Omakantaan kirjaudutaan aina osoitteessa kanta.fi. Osoiterivillä näkyy lukon kuva. Kirjaudu Omakantaan -painike ohjaa Suomi.fi-palveluun, jonka osoiterivillä on niin ikään lukkoikoni.

Jos jouduit huijauksen kohteeksi, ilmoita asiasta välittömästi pankkiin. Tee sen jälkeen rikosilmoitus. Poliisi selvittää huijausta ja kehottaa erityiseen varovaisuuteen Omakanta-hakutulosten kanssa.

Jaa tämä juttu jos näet sen tarpeelliseksi.

Huijaussivuston kuva:

Huijaussivuston kuva.