Kaupallinen yhteistyö: Suodatinmestarit Oy
Muistatko, milloin viimeksi vaihdoit ilmansuodattimet?

Ilmansuodattimet kannattaa vaihtaa säännöllisin väliajoin, sillä niillä on iso vaikutus sisäilman laatuun. Ulkoa kantautuu kaikenlaisia epäpuhtauksia, esimerkiksi liikenteen päästöjä ja siitepölyä. Kun ilmanvaihtojärjestelmän suodattimet ovat kunnossa, epäpuhtaudet jäävät niihin, ja näin sisäilma pysyy parempana.

Jokainen meistä on varmasti joskus käynyt tilassa, jossa on huono sisäilma. Ilma on tunkkaista, se seisoo ja saattaa haistakin. Huonon ilman huomaa usein heti, kun on astunut tilaan sisään, ja jos tilassa viettää enemmän aikaa, saattaa tulla monenlaisia oireita.

Kun sisäilma on hyvä, ilmaan ei välttämättä tule edes heti kiinnittäneeksi huomiota. Sen positiiviset vaikutukset tuntuvat kuitenkin kehossa pitkällä aikavälillä.

Huonon sisäilman syynä ei automaattisesti ole home tai kosteusvaurio. Huono sisäilma voi johtua muista ilman epäpuhtauksista sekä vääränlaisista lämpö- ja kosteusolosuhteista.

Jos ilma ei vaihdu riittävästi, ilmasta tulee tunkkainen ja raskas. Jos ilmansuodattimet ovat likaiset, taloon pääsee kaikenlaisia allergeeneja ja epäpuhtauksia. Myös huoneiston lämpötilan ja kosteuden pitäisi olla tasainen ja asukkaiden mieltymyksiin sopiva.

Huono sisäilma voi aiheuttaa terveysongelmia

Ilmassa olevat epäpuhtaudet kulkeutuvat hengityksen kautta kehoon, mikä voi aiheuttaa monenlaisia epämiellyttäviä oireita. Tyypillisiä oireita ovat esimerkiksi silmä- ja ihoreaktiot, väsymys, äänen käheys ja keskittymiskyvyttömyys. Oireet ovat hyvin yksilöllisiä. Niihin vaikuttaa myös esimerkiksi altistumisajan pituus.

Sisäilma vaikuttaa terveyteen ja asumisviihtyvyyteen. Huono sisäilma voi myös syödä työtehoa. Sen vuoksi sisäilmasta kannattaa pitää huolta niin kotona kuin työpaikallakin. Elämästä tulee kurjaa, jos ikävät oireet kiusaavat jatkuvasti. Onneksi sisäilman laatuun voi vaikuttaa monilla keinoilla.

Toimiva ilmanvaihtojärjestelmä pitää sisäilman laadukkaana

Jos sisäilmassa tuntuu olevan jotain vialla, ensisijainen keino ilmanlaadun parantamiseksi on varmistaa, että ilmanvaihtojärjestelmä toimii oikein. Ilmanvaihtokoneen suodattimet tulee vaihtaa säännöllisesti, sillä likaisesta suodattimesta ei ole mitään hyötyä.

Päinvastoin se voi jopa tehdä ilmasta tunkkaisemman. Suodatusteho pysyy hyvänä, kun järjestelmään vaihdetaan aika ajoin puhdas suodatin. Taloyhtiöissä korvausilmaventtiilien suodattimien vaihtaminen on taloyhtiön vastuulla.

Sisäilmaa voi pyrkiä parantamaan muillakin tavoilla. Säännöllinen siivoaminen on erittäin tärkeää, koska pölyisyys voi aiheuttaa monenlaisia oireita. Myös pölynimurin suodatin kannattaa aika ajoin puhdistaa ja vaihtaa.

Kannattaa lisäksi pitää huolta siitä, että huoneiston lämpötila ja kosteus pysyvät sopivana. Liika kuumuus tekee olosta tukalan, mutta ei kylmyyskään mukavaa ole. Etenkin talvisin ilmasta tulee yleensä kuivempaa, mikä voi aiheuttaa esimerkiksi silmäoireita. Ilmaa voi kostuttaa ilmankostuttimien avulla, tosin liiallinen kosteuskaan ei ole hyvä asia, sillä se voi aiheuttaa pitkässä juoksussa tuhoja talon rakenteisiin.

Suodatinmestarit Oy:n verkkokaupasta saat ilmansuodattimet nopealla toimitusajalla

Kangasalla toimiva Suodatinmestarit Oy toimittaa kaikenlaisia ilmansuodattimia niin kuluttaja-asiakkaille, yrityksille kuin taloyhtiöillekin. Verkkokaupan kautta lähtee päivittäin suuri määrä ilmansuodattimia joka puolelle Suomea.

Suodatinmestareiden laajasta valikoimasta löytyy satoja erimallisia ilmansuodattimia erilaisiin tarkoituksiin.

Suodattimet ovat testattuja ja ne täyttävät kaikki laatuvaatimukset. Jos et ole aivan varma, minkälaisen suodattimen tarvitset, tai et löydä tarvitsemaasi suodatinta verkkokaupasta, voit ottaa yhteyttä Suodatinmestareiden asiakaspalveluun. Suodatinmestarit auttaa löytämään sopivat ratkaisut.

Kun oikea tuote on löytynyt, saat sen nopealla toimitusajalla. Tuote lähtee matkaan viimeistään tilausta seuraavana päivänä. Suodatinmestareiden verkkokaupan asiakaskokemukseen on todella panostettu. Tilausprosessi on helppo ja nopea. Tuotteilla on 100 prosentin tyytyväisyystakuu sekä ilmainen palautusoikeus.