Sandwich-tekniikka (voileipätekniikka) on hoitomuoto, jossa kudoksen kerroksia hoidetaan eri pitoisuuksilla varustetuilla hyaluronihapporuiskeilla.

Näin kohotetaan ja korjataan ihon vaurioita sekä estetään vanhenemismuutoksia ja hidastetaan ikääntymisprosessia.

Suomalaisklinikka Medical Clinic Lux kertoo nyt tuoneensa markkinoille ja tuotevalikoimaansa omanlaisensa innovaation Sandwichista.

-Ihon laadun paraneminen on eräs hoidon positiivisista seurauksista samoin kuin tyhjien kudosten täyttäminen. Hyaluronihappo on elimistölle luontainen valmiste, joka paitsi syväkosteuttaa myös lisää kudosten volyymia. Sandwich-tekniikan nimi tulee sen kerroksellisuudesta. Myös botuliinia voidaan käyttää tässä kyseisessä hoitomuodossa tukien hyaluronihappovalmisteen pysyvyyttä. Esimerkiksi käyttämämme saksalainen Z fill -hyaluronihapposarja sisältää kolme eri vahvuista ruisketta ja näillä saadaan ”voileipähoito” hyvin aikaiseksi, Medical Clinic Luxin vastuusairaanhoitaja Susanna Hanhineva kertoo.

Kuinka kerroshoito sitten esimerkiksi poskien alueella käytännössä toteutetaan?

-Hyaluronihappoa viedään poskiluun harjanteen luukalvon pintaan syvillä pistoilla. Tämä ei aiheuta kipua, koska tässä syvyydessä ei ole tuntohermoja. Tällä voidaan korvata poskesta ikämuutoksena hävinnyt ”tyyny”, ja poski nousee. Sitten hyaluronilla jatketaan harjannetta pitkin nostopisteitä luoden, jotka jarruttavat kudoksen valahtamista alaspäin. Lopulta muotoillaan posken keskikerroksen ”kudoskatokohdat” viuhkatekniikalla – pistokset suuntautuvat viuhkamaisesti, kipua ei juurikaan tunnu, Hanhineva selvittää.

ETÄLÄÄKÄRI – edullinen ja aina lähelläsi, Klinikka Lux

Hoidon ”kruunaa” vielä valmiste, joka injisoidaan ihon pintaan palauttaen iholle kimmoisuutta, kosteutta ja hehkua.

-Hoidoissa täytyy luonnollisesti noudattaa henkilön omaa anatomiaa ja tukea kudoksen omia uudistumisprosesseja, Medical Clinic Luxin Susanna Hanhineva kertoo.