Suomalaisen sairaalan traumaosastolle sijoittuva Syke-draamasarja pomppaa kymmenennelle tuotantokaudelleen kesäkuun neljäntenä päivänä.

Kaudella on 24 jaksoa, jotka muodostavat tuttuun tapaansa kuusi jaksokokonaisuutta. Ohjelmaa tullaan näkemään niin maksullisessa Ruutu+:ssa kuin Nelosen pääkanavallakin, tosin Nelosella myöhemmin.

Kauden kaksi ensimmäistä jaksoa esitetään kuitenkin 4. kesäkuuta myös televisiossa, Nelosella.

Näitä kuutta mielenkiintoista asiaa sarjasta et tainnut tietää:

-Sarjan työnimiä olivat Sisar hento valkoinen ja Veitsenterällä.

-Ennen sarjan lokakuussa 2013 alkaneita kuvauksia pääroolien näyttelijät kävivät perehdytyskursseilla, joilla he muun muassa opettelivat sairaalan laitteiden käyttöä sekä tekemään pieniä toimenpiteitä.

Nyt kaikki Iittalan verkkokauppaan, siellä voit tehdä löytöjä – tästä linkistä sisään

-Kuvauksia varten tilattiin Britanniasta irtoihoa, -suolia, -silmiä, sydän sekä jalkoja ja verta. Kuvauksia varten sisäelimiä on tehty silikonilla päällystetystä vaahtomuovista ja sydämiä hyytelöllä täytetyistä kondomeista. Sisäelimien tekoon on käytetty myös muun muassa jauhelihaa, ilmapalloja, sukkahousuja ja pehmoista muovia olevia letkuja.

-Ruotsalainen TV4-kanava osti sarjan remake- eli uudelleentuotanto-oikeudet. Sarjaa eistettiin Ruotsissa nimellä Syrror. Samalla nimellä sarjaa nähtiin myös Norjassa. Paikalliset versiot sarjasta on tehty Slovakiassa ja Ranskassa. Myös Saksassa ja Virossa on nähty Sykettä. Muutkin maat ovat olleet kiinnostuneita, muun muassa Espanja ja Britannia.

-Tv-sarjan tekeminen Suomessa on yleisesti ottaen hurjan kallista. Vuonna 2019 keskimääräinen tuotantohinta oli noin 10 200 euroa minuutilta, on kertonut Business Finlandin tuotepäällikkö Merja Salonen.

-Syyskuussa ilmestyy Sykkeestä tehty elokuva nimeltä Hätätila. Elokuvan on ohjannut televisiosarjan tuotantokaudet 6–9 ohjannut Toni Laine. Naispääosassa on Iiris Ketolaa esittänyt Iina Kuustonen. Elokuvassa ovat mukana myös sarjasta tutut näyttelijät kuten Lena Meriläinen, Leena Pöysti, Matti Ristinen, Antti Luusuaniemi ja Tiina Lymi. Elokuva on tarinaltaan itsenäinen, eivätkä sen tapahtumat liity televisiosarjaan.

Nyt kaikki Iittalan verkkokauppaan, siellä voit tehdä löytöjä – tästä linkistä sisään

Jaa tämä juttu ystävällesi!