Joulukuun 7. päivästä eli tästä päivästä alkaen sairaalaan tulevilta potilailta kysytään ovatko he ottaneet koronavirus- ja influenssarokotteet. Näin kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS tiedonannossaan.

Rokotteista kysyminen ja tietojen kirjaaminen on osa HUSin potilasturvallisuustyötä.

-Suosittelemme kutsukirjeessä kaikille hoitoon ja tutkimuksiin tuleville potilaille sekä influenssa- että koronavirusrokotteita. Ottamalla nämä rokotteet potilas suojaa itseään, lähipiiriään, muita potilaita ja henkilökuntaamme, kertoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

Rokotustietojen kirjaaminen nopeutuu, jos potilaalla on valmiiksi ylhäällä ajankohdat, jolloin hän on saanut koronavirus- ja influenssarokotteet. Rokottamattomuus ei vaikuta potilaan hoitoon.

Potilaille, jotka eivät vielä ole ottaneet rokotteita, kerrotaan, mistä ja milloin ne voi saada. Kunnat antavat sekä influenssa- että koronavirusrokotteita.

-Osastoepidemiat aiheuttavat paljon huolta, ylimääräistä työtä ja vaikeuttavat muiden potilaiden hoitoa, koska toimintaa joudutaan rajaamaan yksikössä, jossa tartuntoja ja altistumisia on todettu. Hoitoon tulevien potilaiden rokotusten tärkeyden korostaminen on yksi keinomme tehdä sairaalaympäristöstä turvallinen potilaille ja henkilökunnalle, sanoo Ruotsalainen.

Onko uutinen mielestäsi tärkeä? Jaa se.