Seinäjoella tehohoitoon erikoistuvana lääkärinä työskentelevä lääketieteen lisensiaatti Jenni Puoliväli on tullut tutuksi varsin suorasukaisista sanoistaan. Nyt hän ampuu täyslaidallisen väärän terveystiedon eli koronadisinformaation saastuttamalle somekentälle.

-Kenen terveysneuvoja sä kuuntelet? Tai kenen käsiin luotat henkesi, kun olet apua vailla? teholääkäri kysyy suoraan somekirjoituksessaan. Ja jatkaa:

-Toivottavasti luotat meidän terveydenhuoltoon; lääkäreihin, sairaanhoitajiin ja muuhun henkilökuntaan. Me kuitenkin tehdään tätä työtä potilaita varten ja potilaan parhaaksi. Jokainen potilas on ihan yhtä tärkeä ja jokainen saa ihan yhtä hyvää hoitoa. Meillä on vastuu potilaan hoidosta ja se me myös ilomielin kannetaan.

-Oon kuitenkin miettinyt sitä, että jos terveydenhuollon ammattilaisiin tai viranomaisiin ei voi luottaa niin asiat ovat kyllä todella huonosti. Jos vaakakupissa painaa enemmän jonkun naapurin Penan tai hyvinvointivalmentajan mielipide kuin kentällä työskentelevän alan ammattilaisen jakama tutkittu tieto, niin asiat ovat myös silloin hyvin huonosti.

Puoliväli toteaa, että hänessä ja Penassa on se ero, että hän on korkeasti koulutettu alan ammattilainen eli lääkäri.

-Kannan vastuun päätöksistäni ja hoitamistani potilaista. Pena vaan huutelee netissä, ja mitä tapahtuu, jos paska osuu tuulettimeen? Noh, ei yhtikäs mitään ainakaan Penalle. Neuvoja kuunnelleista en toki voi olla varma.

Puoliväli on aiemmin kertonut hoitotyöstään ja siitä kuinka pahalta koronaosastolla tuntuu, kun näkee nuoriakin vakavasti sairastuneita. Lue täältä lisää.