Toimittaja Lucy AitkenRead päätti testata, miten hänen ihonsa reagoi, jos hän juo kolme litraa vettä päivässä.

Naisella, kuten myös lukijoilla, voi olla hyvin mielessä brittiläinen perheenäiti Sarah Smith, joka teki saman testin aiemmin ja huomasi huomattavia muutoksia ihossaan ja kasvoissaan.

Testin tuloksen eli kuvavertailun pääset katsomaan TÄSTÄ LINKISTÄ.

Toimittaja Lucy AitkenRead halusi testata saman omalla ihollaan. Hän teki testin viime kuussa ja raportoi siitä laajasti muun muassa sosiaalisessa mediassa.

AitkenRead aloitti testinsä järkeilemällä veden vaikutuksia. Sen tehtävänä on nesteyttää meitä. Hän vertasi raikasta viinirypälettä ja kuivunutta rusinaa:

-Vesi on voiteluaineemme. Juomavesi myös huuhtelee elimistöämme kuona-aineista ja myrkyistä. Vesi on myös avain solujen uusiutumiseen. Meistä 80 prosenttia on vettä. Näyttäisi siis järkevältä, että täydennämme vesivarastojamme, AitkenRead järkeili.

Toimittaja kertoi omista vedenjuontitottumuksistaan: hän joi nykyisellään noin puoli kuppia vettä päivässä. Nyt hän aikoi juoda kolme litraa päivässä neljän viikon ajan.

Ensimmäiset 2 viikkoa kuin pahoinpidelty

Hän kuvaa kokemustaan melkoista tahdonlujuutta vaativaksi. Aluksi se ei todellakaan ollut helppoa. Hän suosittelee, että ihmiset pitäisivät vesipulloa mukanaan ja täyttäisivät sitä – muutoin veden juonti käy todella työstä.

-Kestää pari viikkoa, kunnes tunnet että olet muutakin kuin ”pahoinpidelty”. Sitten, eräänä päivänä aloin tuntea itseni jotenkin keveämmäksi ja freshimmäksi. Myös peili paljasti sen kaiken, toimittaja kirjoittaa.

Tuloksia alkoi huomata myös aviomies. AitkenRead kysyi mieheltään, havaitseeko tämä mitään erikoista hänen kasvoissaan, jolloin mies totesi olleensa juuri aikeissa huomauttaa, että siippa on viime aikoina näyttänyt jotenkin erilaiselta: hänen kasvonsa hehkuvat nuorekkaampina.

Oikeastaan mies ei löytänyt oikeaa adjektiivia, mutta jotain merkille pantavaa vesi toden totta oli kasvoille tehnyt.

-Minusta tuntuu että vedenjuontini on jotenkin ”avannut” kasvoni, tummia kohtia on vähemmän. Ihoni on pehmeä ja sileä ja myös hiukseni voivat todella hyvin, toimittaja listaa.

AitkenRead summaa kokeiluaan kerrassaan upeaksi. Hän on täysin vakuuttunut että vesi, vanhin voitehista, sai hänen kasvonsa ja piirteensä vaikuttamaan nuorekkaammilta.

-Se on todella halpa keino nuorentua ja siloittua vuosilla, nainen summaa. Hän aikoo jatkaa vedenjuomistaan, mutta ei kuitenkaan aivan kolmea litraa päivässä.

vedenpuhdistus

Lucy ennen ja jälkeen: