Syksy tuo mukanaan viileyttä ja värikkäitä maisemia, ja myös monia mahdollisuuksia hyödyntää tuoreita yrttejä ruoanlaitossa.

Syksyllä makuhermomme alkavat kaivata enemmän lämpimiä ja täyteläisiä ruokia, kuten herkullisia keittoja, uuniruokia ja suussa sulavia leivonnaisia.

Syksy on täydellistä aikaa panostaa arkiruokailuun ja lisätä ruokaan lisää makua tuoreilla yrteillä. Yrttien rikas maku ja aromaattiset ominaisuudet nostavat syksyiset ruoat täysin uudelle tasolle.

5 + 1 vinkkiä

  1. Lämmin yrttitee Kokeile tuoreiden yrttien, kuten mintun, sitruunamelissan tai rosmariinin lisäämistä teekuppiin kiehuvan veden kanssa. Lämmin yrttitee auttaa rentoutumaan ja lievittämään stressiä syksyn pimenevinä iltoina.
  2. Herkulliset keitot Lisää tuoreita yrttejä, kuten timjamia, oreganoa tai lehtipersiljaa erilaisiin keittoihin ja pata-aterioihin. Yrttien lisäys luo syvyyttä makuun ja tuo lämpimiin aterioihin raikkautta.
  3. Mausteiset kasvisruoat Täydellisen yrttiöljyn saat sekoittamalla sekoittamalla hienonnettuja yrttejä, kuten rosmariinia, timjamia tai korianteria oliiviöljyn kanssa. Laita yrttiöljyjä uunikasvisten päälle marinadiksi piristämään makua.
  4. Aromikkaat pääruoat Liha- ja kalaruoissa tuoreiden yrttien käyttö viimeistelee maun. Kokeile esimerkiksi hienontaa tilliä, persiljaa tai rosmariinia maustamaan paistettuja kalafileitä tai uunissa haudutettua lihaa. Yrtit tuovat annoksiin upean lisämaun.
  5. Makeat yrttiherkut Tuoreet yrtit, kuten minttu, sitruunamelissa tai basilika antavat uuden ulottuvuuden leivoksille sekä suklaa- ja hedelmäherkuille.

+1 Pakasta tuoreita yrttejä Erinomainen tapa säilöä ylimääräiseksi jäänet tuoreet yrtit on niiden pakastaminen. Hienonna yrtit pieniin pakastepusseihin sellaisenaan tai jääpalamuotteihin öljyn tai veden kanssa. Lisää pakastimesta yrttejä suoraan ruokiin, kuten patoihin ja kastikkeisiin.

Käytä yrttejä luovasti ja rohkeasti erilaisissa ruokalajeissa. Tuoreiden yrttien lisääminen ruokiin tekee ruoasta entistä herkullisemman. YRTITÄ!