Istuminen tappaa ja seisominen rasittaa, mitä tässä voisi tehdä enää ihminen? Uusi keksintö tulee avuksi.
Tutkimukset istumisesta ovat olleet huolestuttavia. Liiallinen istuminen koituu yhteiskuntamme kohtaloksi aikana jolloin yhä usemman tulisi jaksaa entistä paremmin ja pidempään työelämässä. Työterveystahot suosittelevatkin ergonomisia ratkaisuja ja säädettävien työpisteiden määrä on lähtenyt Suomessa kovaan nousuun.
Monilla on jo säädettävä työpöytä, mikä mahdollistaa seisaaltaan työskentelyn, mutta vain harva jaksaa seistä pidempään, koska kauan paikallaan seisominen rasittaa sekin jalkoja ja selkää. Asennon vaihtaminen puolelta toiselle taas saa aikaan toispuoleista jumitusta ja näin liian moni lopulta palaa istumaan – jälleen koko päiväksi.
Kenkäsuunnittelija kehitti ratkaisun
Suomeen saapuu nyt ensimmäisenä Pohjoismaissa ja Baltiassa uutuustuote, joka on amerikkalaisen kenkäsuunnittelija Martin Keenin suunnittelma aktiivi-istuin, Mogo.
Mogon avulla asento on pystyssä, koska Mogoon nojataan – ei istuta. Sen ulkoinen ensivaikutelma tuntuu huteralta, mutta ihmisen kahden oman jalan kanssa siitä luvataan tulevan oikein tukeva ja mukava. Idea Mogossa on yksinkertainen; se ottaa painoa sopivasti jaloilta ja selältä, jolloin olo on kevyempi. Pystymmässä asennossa veri ja aineenvaihdunta pääsevät parempaan kiertoon ja ihmisen virkeystila pysyy parempana. Tämä “keppituoli” huolehtii myös siitä, että asento pysyy symmetrisenä ja keho pienessä liikkeessä.
Mogo toimii niin sisällä kuin ulkonakin. Sen tukevan pallomaisen lattiatuen saa ruuvattua auki ja käännettyä maavasteeksi, jolloin se toimii pehmeämmällä alustalla.
Mogo tulee Suomeen tässä kuussa.