Joka viides suomalainen saa oireita siitepölystä. Tästä keväästä ennustettiin jo ajoissa siitepölyallergikoille tukalaa, koska lämmin viime kesä oli suotuisa puiden kukka-aiheiden kehittymiselle.

Yliopiston Apteekin asiantuntijat listasivat viisi tuotetta, joilla saa allergiaoireet hallintaan:

1. Nenäsumute

Allergiaoireiden hoito kannattaa aloittaa paikallisesti sieltä, missä oireet ovat. Kortisonia sisältävä nenäsumute on tehokas apu allergiseen nuhaan. Sumutteesta saattaa olla apua myös allergiseen silmien kutinaan ja punoitukseen.

2. Silmätipat

Kun siitepölyallergia tuntuu silmissä, avuksi kannattaa ottaa antihistamiinia sisältävät silmätipat. Käytä silmätippoja siitepölykaudella aamuin illoin.

3. Nenähuuhtelukannu

Paikallishoidon tukena allergiaoireiden hoidossa kannattaa käyttää lisäksi nenänhuuhtelukannua. Suolavesiliuos puhdistaa nenän limakalvot siitepölystä ja hoitaa limakalvoja. Huuhtelu auttaa tukkoiseen oloon, poistaa limaa ja helpottaa allergiaoireita.

4. Antihistamiini

Jos allerginen nuha ja aivastelu jatkuvat voimakkaina paikallishoidosta huolimatta, lisäavuksi voi ottaa antihistamiinitabletit. Antihistamiinitabletit tukevat nenäsumutteen ja silmätipan vaikutusta.

5. Nenäöljy

Useimmat allergialääkkeet kuivattavat nenän limakalvoja. Haittavaikutuksia voi vähentää apteekista saatavalla nenäöljyllä. Helppokäyttöinen, suihkepulloon pakattu nenäöljy hoitaa nenän limakalvoja ja ehkäisee nenän karstoittumista.