”Maaliskuussa menin näyttämään mun iholla ollutta näppylää ihotautilääkärille. Naureskelin, että nyt käydään posauttamassa yksi ihonalainen finni Youtubessa nähdyllä tyylillä. Hymy kuitenkin hyytyi aika nopeasti, kun lääkäri löysin mun ”finnistä” värimuutoksia”.

Näin kirjoittaa sosiaalisessa mediassa fitness-hahmona ja hyvinvointivalmentajana tunnettu Janni Hussi.

-Siitä alkoi viikkoja kestänyt epätietoisuus ja odottelu, joka päättyy tänään HUSin leikkuupöydälle. Enpä olisi tuolloin maaliskuussa ajatellut, että mä kohtaisin syövän 27-vuotiaana.

Nainen on siis leikattu tänään torstaina. Hän kärsii sarkoomasta.

-Sarkooma on tukikudossyövän yleisnimitys, tällainen sarkooma mulla nyt sitten on. Olihan se aika sokki tajuta, että miks mulla, mähän olen vasta 27, oon nuori ja kuolematon, että miksi mulla on tällainen, hän kertoo tube-videollaan.

Leikkauksia Jannin syöpä vaatii kaksin kappalein. Sarkooma esiintyy Jannilla olkapäässä.

Hän haluaa muistuttaa kaikkia ihomuutoksista. Niitä ei kannata jättää huomioimatta, kuten hän teki:

-Älkää olko niin itsepäisiä kuin minä, että venaatte sen 1,5 vuotta ennen kuin menette.

Hussilla todettu syöpä on dermatofibrosarkooma, joka on ihon harvinainen pahanlaatuinen sidekudoskasvain. Sarkoomat jaetaan edelleen pehmyyskudossarkoomiin ja luusarkoomiin. Suomessa todetaan vuosittain hieman yli 200 uutta pehmytkudossarkoomaa. Onneksi suurin osa potilaista paranee.

Lue Jannin terveysvinkit tästä