Suomen kesä tarjoaa monia hyviä syitä nauttia siitä eikä valittaa. Tässä 5 syytä, ja sitten vielä se bonussyy.

Kesällä maisemat puhkeavat todelliseen loistoonsa. Järvet, metsät, kukkivat niityt ja saaristot tarjoavat silmiä hiveleviä näkymiä ja mahdollisuuksia nauttia luonnosta. Kesäisin luonto on vehreä ja elinvoimainen, mikä tekee ulkoilusta erityisen miellyttävää.

Kesäisin Suomessa aurinko ei paljon metsän takana piileskele. Varsinkin pohjoisessa keskiyön aurinko tarjoaa mahdollisuuden nauttia valosta ja lämmöstä ympäri vuorokauden. Valoisat yöt luovat ainutlaatuisen tunnelman ja mahdollistavat pitkät ja rentouttavat illat ulkona.

Kesäisin Suomessa järjestetään paljon erilaisia festivaaleja, konsertteja ja muita tapahtumia. Festarit, kesäteatteriesitykset ja kyläjuhlat tuovat eloa niemiin ja notkelmiin, ja niissä on mahdollisuus kokea suomalainen kulttuuri parhaimmillaan.

Kesä on parasta aikaa harrastaa erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja. Retkeily, veneily, pyöräily, marjastus, kalastus ja uimarannalla loikoilu ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten monipuolisia mahdollisuuksia Suomen kesä tarjoaa. Aktiivinen elämäntapa ja luonnossa liikkuminen edistävät hyvinvointia ja terveyttä ja varsinkin mieleterveyttä.

Kesäisin suomalaiset ovat yleensä vapautuneempia. Kesälomat ja lämmin sää luovat mukavan ja rennon ilmapiirin, joka tarttuu helposti. Tämä tekee kesästä erinomaisen ajan viettää laatuaikaa perheen ja ystävien kanssa nauttien kiireettömästä yhdessäolosta.

Yllä olevien syiden takia Suomen kesästä kannattaa ottaa kaikki ilo irti, ja nauttia sen tarjoamista mahdollisuuksista. Ja sitten on vielä se bonussyy miksi kesästä kannattaa Suomessa pyrkiä nauttimaan kaikin mahdollisin tavoin. Se on se, että Suomen kesä on aika lyhyt.

Teksti: life coach Timo Palonen