Otsikko on hieman provokatiivinen, mutta siinä piilee totuuden siemen. Kun ihminen vanhenee, hänessä tapahtuu erinäisiä muutoksia. Asiasta kirjoittaa brittilehti Daily Mail. Se on listannut 7 asiaa, joista voi saada osviittaa siitä että vanhenemista on tapahtunut.

Tienaa lisätuloja kertomalla mielipiteesi

 1. Silmäsi vuotavat
  Aikuisilla ikääntymisestä johtuvat luomen rakenteiden muutokset, kuivasilmäisyys ja toistuvat sidekalvotulehdukset voivat altistaa kyynelkanavan tukokselle, kuten myös kyyneltien alueen kasvaimet.
 2. Humallut helposti
  Ikääntyneillä humaltuminen tapahtuu helpommin ja keskushermoston kyky sietää alkoholia on heikentynyt. Maksan aineenvaihdunta on myös hitaampaa.
 3. Saat rasvasyyliä
  Iän myötä iho muuttuu. Tulee ryppyjä, erilaista epätasaisuutta ja erivärisyyttä ihoon ja vanhemmiten tulee luomia tai syyliä iholle. Iän mukana tulevia tummia syyliä kutsutaan yleensä rasvaluomiksi. Rasvaluomet ovat vaarattomia.
 4. Aivastelet enemmän
  Keski-iän jälkeen monille kehittyy allergisen nuhan oireita. Silmät kutisevat ja aivastukset lisääntyvät. Pelkkä immuunijärjestelmän heikentyminen voi vaikuttaa tähän.
 5. Painosi lisääntyy
  Kun vanhenet, aineenvaihduntasi hidastuu lihasmassan vähenemisen myötä. Muistathan että salille ei tarvitse lähteä, osta kotiin puntit ja nostele – jarrutat ikääntymistä.
 6. Hampaasi ovat ”pidentyneet”
  Hampaidemme ulkonäkö ei pysy samana vaan vuosien mittaan muutoksia tulee esiin. Jos harjaat hampaita liian kovalla harjalla ja väärällä tekniikalla, se saa ikenesi vetäytymään ja silloin hampaat alkavat näyttää luonnottoman pitkiltä.
 7. Hiuksesi alkavat harmaantua
  Hiukset harmaantuvat ikääntyessä, kun hiustupessa olevat melanosyytit kuolevat eivätkä enää tuota pigmenttiä. Harmaat tai valkoiset hiukset ovat siis värinsä menettäneitä hiuksia. 

  Tienaa lisätuloja kertomalla mielipiteesi