Sunrise Avenue -yhtyeellä maailmaa valloittanut Samu Haber on avautunut kipupiinastaan.

Keikkakiertue alkaa huomenna, ja miehen mielessä kävi jo, että pitääkö se perua. Ei kuitenkaan. Lääkärit ovat antaneet miehelle ”synninpäästön”: kunhan et rasita itseäsi liikaa, voi keikoille lähteä.

Näin mies kertoo somessaan:

-Viime viikolla minulla todettiin välilevyn pullistuma selässä. Olin kärsinyt muutaman viikon ajan kovasta kivusta päivin ja öin, ja se vain paheni. Nukkuminen on ollut vaikeaa. Koska hieronta tai lepo ei auttanut, kävin lopulta magneettikuvauksissa sairaalassa.

– Kuka tahansa, joka on kokenut tämän, tietää mistä puhun. Lääkärit sanovat, että toipuminen kestää yleensä 2-3 kuukautta. Ei kamppailulajeja tänä vuonna, ja hyvästit 2. tason mustalle vyölle joulukuussa.

Kaikesta huolimatta Samu sanoo olevansa positiivisella päällä. Onneksi se oli vain välilevy eikä mitään vakavampaa. Kivusta päätellen kaikki paha kävi mielessä.

Välilevyn pullistuma voi olla todella invalidisoiva asia. Niin se on Samullekin:

-Käsivarteni ja käteni ovat tunnottomat ja kipeät riippuen siitä, miten istun tai seison. Kitaran ja pianon soitto on haasteellista ja vaikeaa.

Välilevyn pullistumaa hoidetaan aluksi kipulääkkeillä, osittaisella levolla, fysioterapialla, ergonomiaa parantamalla ja liikunnalla kivun sallimissa rajoissa. Mikäli ei kohtuullisessa ajassa ala tapahtua luontaista paranemista tai säteilyoire on erittäin kivulias, joudutaan harkitsemaan leikkaushoitoa.

Matkapörssi on satavarma suomalainen matkanjärjestäjä, joka on toiminut liki 40 vuotta. Nyt voit maksaa lennot ja hotellin myös jälkikäteen laskulla tai osamaksulla 3-36 erässä. Katso tästä matkatarjouksemme!