Viisikymppinen mies kertoo Terveyden Asialla -sivustolle kokemuksestaan, joka on varsin pelottava. Tämän päivän kiireissä terveydenhuoltohenkilöstölle voi kuitenkin tapahtua virheitä. Onneksi virhe tuli huomattua eikä se koitunut kohtalokkaaksi.

-Olin käynyt luomenpoistossa vuosi sitten, mies kertoo sivustollemme.

Lääkäri tarkasti kaikki luomet. Hän totesi, että selässä on yksi, joka kannattaa poistaa.

Se leikattiinkin, ja todettiin sitten, että luomi menee patologin tutkittavaksi. Tämän jälkeen ei mitään kuulunut. Asiakas luuli kaiken olevan kunnossa.

Kunnes hän useiden kuukausien jälkeen meni lukemaan netistä Omakanta-sivujaan. Sieltä hän luki patologin lausunnon. Patologi suositteli lisäleikkausta tehtäväksi. Luomea olisi poistettava syvemmältä, koska luomen alueella oli pahanlaatuisia muutoksia.

Pahanlaatuiset muutokset voivat kehittyä syöväksi, melanoomaksi.

-Olin tässä vaiheessa yhteydessä ihotautilääkäriin. Hän ihmetteli ettei minuun ollut oltu missään yhteydessä, mies kertoo.

Asiakas varasi ajan kiireen vilkkaa isompaan operaatioon, jossa luomea poistettiin syvemmältä. Patologin lausunnon mukaan tämä uusi poistettava alue oli kuitenkin puhdas, eli säikähdyksellä selvittiin.

Miestä on hiukan jäänyt kaivelemaan asia. Olipa onni että hän itse sattui tarkistamaan Omakannasta asiaansa, kun kukaan ei hänelle pahanlaatuisista muutoksista suoraan ilmoittanut.

-Tulee vain mieleen, että entä jos kyseessä olisi ollut jokin vanhempi ihminen, joka ei vaikkapa nettiä käytä.

Mies ei halua esiintyä tässä jutussa omalla nimellään.

Kiinnostaako sinua tietää miten voi saada kaikki tuotteet aina ja ehdottomasti sillä halvimmalla hinnalla koko Suomessa? No klikkaa sitten tästä niin tiedät.

Juttu on julkaistu sivustollamme aiemmin vuonna 2019