Kaupallinen yhteistyö Femarelle®/AviaPharma

Vaihdevuodet ovat luonnollinen osa naisen matkaa. Monesti ne tulevat yllättäen ja niin ettei niihin ole osannut valmistautua. Naisen kehon murrosta ei kannata jättää huomioimatta ja tarvittaessa hoitamatta – mutta hormonittomiakin vaihtoehtoja on olemassa.

Femarelle® on ravintolisä vaihdevuosioireiden helpottamiseen. Se tuo helpotusta estrogeenin vähenemisen aiheuttamiin oireisiin naisille, joiden vaihdevuodet ovat alkamassa, alkaneet tai loppuneet. 

Femarelle® on täysin hormoniton vaihtoehto. Femarelle®-sarja on ollut markkinoilla jo vuodesta 2001 alkaen, ja sillä on miljoonia tyytyväisiä naisia käyttäjinä. Tuotteen tärkein ainesosa on patentoitu DT56a, joka uutetaan käsitellystä ja fermentoidusta soijapavusta. Tuotteet on kehitetty ja tutkittu tiiviissä yhteistyössä maailman johtavien naisten terveyden asiantuntijoiden kanssa.

Femarelle®-tuoteperheeseen kuuluvat ravintolisät 40+, 50+ ja 60+ -naisille. Tuoteperheen ensimmäinen 40+ soveltuu iholle, hiuksille ja vähentämään väsymystä. 50+ auttaa säätelemään hormonitoimintaa ja 60+ auttaa luustoa säilyttämään kuntonsa.

Professori huolestui vaihdevuosivaivojen laiminlyönnistä

Professori, naistentautien erikoislääkäri Andrea Genazzani Italiasta on huolestunut vaihdevuosien hoidon laiminlyönnistä. Monet naiset suhtautuvat hormonihoitoihin vieroksuen – ja oireet voivat jäädä kokonaan hoitamatta.

Seuraukset voivat Genazzanin mukaan näin ollen olla terveydelle epäsuotuisia. Professori haastaakin tiedeyhteisöä ja lääkäreitä tutkimaan hormonikorvaushoitojen lisäksi myös muita vaihtoehtoja.

-Meidän on rohkaistava naisia etsimään apua jo varhaisessa vaiheessa, kun vaihdevuosioireet alkavat. On tarjottava vaihtoehtoja tavanomaiselle hoidolle. Monet naiset suhtautuvat epäilevästi hormonihoitoon ja pidättäytyvät siksi kokonaan vaihdevuosioireiden hoidosta, sanoo professori Genazzani, Euroopan gynekologiyhdistyksen puheenjohtaja.

Näin Femarelle® auttaa ja tukee sinua – kohdistetusti

Ikääntymisprosessi vaihtelee miehillä ja naisilla. Naisten kehossa tapahtuu professori Andrea Genazzanin mukaan enemmän muutoksia. Naiset elävät pidempään, mutta vanhuuteen liittyviä muutoksia ja vaivoja on enemmän.

Genazzani mainitsee iän mukanaan tuomat vaginaoireet, luuston heikkenemisen, mielialamuutokset, kuumat aallot ja sydänoireet sekä nivelten kipeytymisen.

Luuston tiheys on vain yksi vaihdevuosiin liittyvistä monista asioista. Iho muuttuu, uni häiriintyy, mieliala vaihtelee, kuumat aallot alkavat, paino saattaa nousta ja limakalvot kuivuvat kaikilla. Apua on siis syytä hakea.

Femarelle® on niin kutsuttu SERM-valmiste. SERM on lyhenne sanoista Selective Estrogen Receptor Modulator eli selektiivinen estrogeenireseptorin muuntelija. Estrogeenireseptoreja on ympäri kehoa – sijainnista ja vaikutuskohteesta riippuen reseptorien aktivointi voi vaikuttaa vaikkapa lämmönsäätelyyn tai mielialaan. Näin ollen SERM-valmisteen avulla voidaan aktivoida tiettyjä haluttuja estrogeenireseptoreja. 

Aktivoinnilla voidaan vaikuttaa vaihdevuosioireisiin, mutta samalla huolehditaan siitä, etteivät esimerkiksi kohdun ja rintojen estrogeenireseptorit aktivoidu.

Tämä onnistuu, koska nämä reseptorin muuntelijat vaikuttavat eri tavoin erilaisissa kudoksissa.

Femarelle® ei sisällä estrogeenia eikä lisää sen muodostusta elimistössä. Tuotekohtaisissa tieteellisissä tutkimuksissa on todettu myös, että Femarelle® ei aiheuta muutoksia veren hyytymistekijöihin eikä rintojen ja kohdun kudoksiin.

-Emme halua kohdistaa aktivointia kaikkiin estrogeenireseptoreihin, koska tämä lisäisi riskejä. Tarvitsemme siksi tuotetta, joka pystyy kohdistamaan ja aktivoimaan tietyt valitut ominaisuudet vain haluttuihin kudoksiin, professori Genazzani sanoo.

Mikä Femarelle®?

Femarelle® on ravintolisäksi luokiteltu, hormoniton, vaihdevuosi-ikäisten naisten soijauutevalmiste. Pääainesosa on patentoitu DT56a (uutettu käsitellystä ja fermentoidusta soijasta). DT56a:ta on tutkittu paljon jo vuosien ajan.

Femarelle®-sarjan tuotteet on kehitetty ja tutkittu tiiviissä yhteistyössä maailman johtavien naisten terveyden asiantuntijoiden kanssa.

DT56a:sta on julkaistu 20 tutkimusta johtavissa tieteellisissä julkaisuissa. Noin 3 000 naista osallistui yhdeksässä maassa tehtyyn post marketing -tutkimukseen, joka tehtiin Femarellen® markkinoilletulon aikoihin. Femarelle® valmistetaan tarkkoja lääketieteellisiä säädöksiä noudattaen.

• Femarelle® tarjoaa tieteellisesti tutkittua ensilinjan hoitoa eri ikäisille naisille.

• Femarelle® vaikuttaa kohdistamalla aktivointia hallitusti estrogeenireseptoreihin.

• Femarelle® tarjoaa hoitovaihtoehdon, joka avaa naisille oven uuteen hormonittomaan hoitotapaan.

• Femarelle® vaikuttaa myös luuston tiheyttä tukevasti

Femarelle® -tuotesarjamme tutuksi – kolme valmistetta:

Femarelle® Rejuvanate on suunniteltu noin 40-vuotiaille naisille, joiden ensimerkki vaihdevuosien lähestymisestä on kuukautiskierron muutokset.

Naisen ikääntyessä munasolujen määrä vähenee ja niiden laatu heikkenee. Koska munasarjat tuottavat estrogeeniä, munasolujen väheneminen näkyy kehossa estrogeenitasojen hitaana alenemisena.
 
Estrogeenitasojen aleneminen voi oireilla esimerkiksi näin:
 •  Mielialan vaihtelut
 •  Unihäiriöt ja unen laadun heikkeneminen
 •  Matalat energiatasot
 •  Ihon elastisuuden vähentyminen ja hiusten laadun heikkeneminen
Elätkö sinäkin nelikymppisen kiireisiä ruuhkavuosia? Silloin voi olla vaikea pysähtyä ja kiinnittää huomiota omaan hyvinvointiinsa sekä kehon pieniin muutoksiin, jotka voivat liittyä estrogeenitasojen vähenemiseen.

Femarelle® Rejuvanate on suunniteltu itsestään huolehtiville naisille, jotka haluavat ennaltaehkäistä väsymystä sekä auttaa ihon ja hiusten normaalia kuntoa ennen vaihdevuosien alkamista.

Femarelle® Recharge puolestaan tarjoaa luonnollista helpotusta vaihdevuosioireisiin noin 50-vuotiaille naisille, joiden kuukautiset ovat harventuneet tai loppuneet.

Kuukautisten loppuminen on merkki siitä, että vaihdevuotesi ovat todennäköisesti alkaneet. Noin viisikymppisenä naisen kehon estrogeenitaso laskee. Tällöin kehossa tapahtuu muitakin kuin kuukautiskiertoon liittyviä hormonaalisia muutoksia.

Estrogeenitason lasku voi oireilla esimerkiksi näin:

 •  Kuumat aallot ja yöhikoilu
 •  Unihäiriöt ja unen laadun heikkeneminen
 •  Matalat energiatasot
 •  Mielialan vaihtelut
 •  Masennus
 •  Vähentyneet seksuaaliset halut
 

Onko sinulla klassisia merkkejä vaihdevuosista? Elämänlaatuun vaikuttavien vaihdevuosioireiden kanssa ei kannata jäädä yksin, sillä oireisiin on saatavilla helpotusta.

Femarelle® Recharge on suunniteltu tarjoamaan luonnollista, hormonitonta helpotusta vaihdevuosien oireisiin.

Femarelle® Unstoppable tukee noin 60-vuotiaiden naisten pitkäaikaista luuston ja emättimen terveyttä vaihdevuosien jälkeen.

Vaikka vaihdevuotesi rankimpine oireineen olisivat jo ohi, estrogeenituotannon hiipuminen vaikuttaa edelleen kehoosi ja saatat kokea muutoksia kehossa.

Estrogeenituotannon hiipuminen tai loppuminen voi oireilla esimerkiksi näin:

 • Luuston haurastuminen  
 • Emättimen limakalvojen kuivuus tai herkkyys
 • Unihäiriöt
 • Matalat energiatasot
 • Altistuminen virtsatieinfektioille
 

Ovatko vaihdevuotesi jo ohi? Vaihdevuodet ovat ohi, kun estrogeenituotanto on melkein kokonaan loppunut. Kehosta huolehtiminen on erityisen tärkeää myös vaihdevuosien loputtua. Etenkin luusto kaipaa vaalimista: estrogeenituotannon väheneminen vaikuttaa luumassaan ja osteoporoosiriski kasvaa.  

Femarelle® Unstoppable on suunniteltu lisäämään energistä oloa sekä elämänlaatua ja edistämään luuston terveyttä. Femarelle® Unstoppable sisältää D-vitamiinia, joka auttaa säilyttämään normaalin luuston sekä auttaa vähentämään tasapainovaikeuksiin sekä lihasheikkouteen liittyvää kaatumisriskiä.

Tutustu lisää tuotteisiin täällä!

Katso alta professori Andrea Genazzanin luento (tekstitetty suomeksi)