WHO ennustaa, että jopa puolet maailman väestöstä voi olla likinäköisiä seuraavien parin vuosikymmenen kuluttua. Kehittyneissä maissa määrä kasvaa todennäköisesti vielä nopeammin, sillä ihmiset viettävät niin paljon aikaa ruutujen ääressä ja huomattavasti vähemmän aikaa päivänvalossa.

-Ihan kuten käymme kerran vuodessa hammaslääkärissä, niin myös näkö pitäisi tutkituttaa säännöllisesti optikolla. Meidän on ymmärrettävä, että etenkin nyt pandemian aikana lapset viettävät useita tunteja päivässä digitaalisten näyttöjen ääressä, ja se rasittaa heidän silmiään ja näköään.

Näin toteavat Synsamin optikkoasiantuntijat tiedotteessaan.

-Haluamme, että kaikilla lapsilla olisi oikeus laadukkaaseen näöntarkastukseen koulussa joka vuosi, eikä kenenkään lapsen tarvitsisi kärsiä turhaan.

Niinpä huomenna lauantaina 28. elokuuta kaikissa Synsamin optikkoliikkeissä ympäri Suomen vietetään ”Lastenpäivää”. Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota lasten ja nuorten näöntarkastuksen tärkeyteen. Monet vanhemmat eivät välttämättä tiedä, että heidän lapsellaan on näkövirhe, joka voi rajoittaa sekä lapsen oppimista että liikkumista. 

-Monet vanhemmat eivät ymmärrä sitä, että huonosti näkevät lapset kärsivät usein päänsärystä ja keskittymisvaikeuksista, saattavat vältellä lukemista ja kirjoittamista sekä lopettaa jopa harrastamisen ja leikkimisen. Kun heidän näkönsä tarkastetaan säännöllisesti, niin voimme havaita näkövirheen jo varhaisessa vaiheessa ja antaa sen myötä lapselle paremmat mahdollisuudet niin koulussa kuin aktiivisessa vapaa-ajassa, optikot toteavat.

Ilmaiset lasit!

Synsam tiedottaa myös tarjoavansa ilmaiset silmälasit alle 14-vuotiaille lapsille, jotka tarvitsevat näönkorjausta.

Asiakas maksaa vain optikon tai silmälääkärin näöntutkimuksen. Alle 8-vuotiaiden lasten näkö tutkitaan aina silmälääkärin toimesta. Alle 14-vuotiaalle lapselle tarjotaan silmälasit maksutta näönvoimakkuuden muuttuessa (vähintään +/-0,5), tai kerran vuodessa.

Jos juttu on jakamisen arvoinen, jaa se alla olevilla jakonäppäimillä.