Kaipaatko tietoa tyypin 2 diabeteksen riskitekijöistä? Onko sinulla tarvetta tarkastella omia elintapojasi ja tottumuksiasi? Oletko harkinnut tehdä muutoksia elintapoihisi ja saada vahvistusta omaan hyvinvointiisi ja terveyteesi? Osallistu ilmaiselle verkkokurssille – et tarvitse kuin tietokoneen.

Diabetesliiton järjestämä Pakit tyypin 2 diabetekselle -verkkokurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla on todettu heikentynyt sokerinsietokyky eli esidiabetes tai metabolinen oireyhtymä. Voi olla myös niin, että verenpaineesi on alkanut kohota, vyötärönympärys kasvaa ja veren rasva-arvoissa on todettu epäedullisia muutoksia. Olet ehkä jo pohtinut, että sinulla olisi tarvetta tehdä arjessasi pieniä ryhtiliikkeitä elintapoihisi liittyen, mutta et oikein tiedä, mistä lähtisit liikkeelle.

Mikä ihmeen verkkokurssi?

Kurssin aiheita ovat diabeteksen ehkäisy, sydän- ja valtimoterveys ja elintavat, fyysinen aktiivisuus ja liikunta sekä ravitsemus, painonhallinta, uni ja tupakointi.

Kurssi kestää kolme viikkoa. Jokaisen viikon alussa käyttöösi ja saatavillesi aukeaa uutta materiaalia, johon liittyy myös pohdintatehtäviä omiin elintapoihin ja valintoihin liittyen. Tavoitteena on, että tarkastelemalla omia valintojasi ja omaa hyvinvointiasi löydät asioita, joihin koet tarvetta ja kiinnostusta tarttua. Pienillä, konkreettisilla muutoksilla pystyt vaikuttamaan tyypin 2 diabetesriskiin, sydän- ja verisuoniterveyteen sekä omaan hyvinvointiisi ja elämänlaatuun.

Uusi viikko aiheineen aukeaa aina maanantaisin ja sisällöt ovat luettavissa kellon ympäri viikon jokaisena päivänä. Kurssilla ei ole ohjausta, vaan voit edetä omaan tahtiisi sisältöjen ja pohdintaan ohjaavien tehtävien avulla.

Voit tulla kurssille, kun käytettävissäsi on verkkoyhteys ja sähköpostiosoite sekä tietokone. Perusosaaminen netin käytössä riittää, kurssisivuja käytetään nettiselaimella, muita ohjelmia ei tarvitse osata eikä asentaa. Kurssi on maksuton.

Miten mukaan?

Ensimmäinen Pakit tyypin 2 diabetekselle -verkkokurssi alkaa 23.9.2019, ilmoittaudu mukaan täällä.
Syksyn seuraava kurssi alkaa 7.10.2019, ilmoittaudu mukaan  täällä. Järjestäjänä on Diabetesliitto.