Kielteisiin asioihin tarttuvan mielen voi opettaa huomaamaan hyvää itsessä ja ympäristössä, sanoo Auli Malimaa.

Hektisessä kiireen ja vaatimusten täyttämässä elämässä aivot takertuvat herkästi kielteisyyteen ja estävät havaitsemasta ympärillä olevaa hyvää.

Itseä voi kuitenkin tietoisesti ohjata huomioimaan positiivisia asioita ja elämään ilon ja rakkauden täyttämää elämää, toteaa Malimaa.

-Totuttautumalla ajatukseen, että onnella ei ole säädyllisyyden sanelemaa ylärajaa tai pitkästäkään ilosta ei automaattisesti seuraa aina itku, ihminen uskaltaa ottaa helpommin vastaan hyviä asioita, joita elämässä tulee vastaan, hän korostaa.

Samalla on mahdollista nähdä itsensä onnellisena ihmisenä ja tunnistaa niitä myönteisiä asioita, joita jo on itsessä.

Malimaa on kirjoittanut pari päivää sitten julkaistun kirjan, jonka nimenä on Olet kaiken hyvän arvoinen.

Kirja tutustuttaa Malimaan mukaan lukijansa erilaisiin onnellisuuden lähteisiin ja auttaa huomaamaan ilon ja onnen aiheita omassa elämässä. Kirjassa esiteltyjen harjoitusten kautta lukija pääsee myös syventämään kokemustaan myönteisistä asioista.

Auli Malimaa on peruskoulutukseltaan filosofian maisteri. Hän on myös opiskellut elämäntaidon valmentajaksi. Työkseen hän kouluttaa ihmisille onnellisempaa oloa ja vaivatonta vuorovaikutusta.

Saatuaan 15-vuotiaana koululääkäriltä kuulla sairastavansa nivelreumaa, Auli Malimaa teki elämänsä viisaimman päätöksen. Hän päätti, ettei hänestä koskaan tule katkeraa. Tähän ajatukseen hän on nojannut myös lapsettomuuteen liittyvässä surussaan. Onnellisuus ja kyky vaikuttaa omiin tunteisiin on ollut Malimaan elämänmittainen kiinnostuksen kohde.

Malimaa toteaa, että elämä on opettanut hänelle, että kaikki – jopa mahdotonkin – on mahdollista. Lapsettomuudestaan huolimatta hänelle on tarjoutunut mahdollisuus isovanhemmuuteen, sillä hänet on pyydetty mummiksi kummityttärensä lapsille. Pienien ihmisten rakastaminen on mittaamattoman arvokas lahja, joka tekee Auli Malimaan kiitolliseksi ja onnelliseksi joka päivä.

esteettinen