Esteettinen kauneudenhoito jakaa aina mielipiteitä. Joidenkin mielestä se on turhamaista, mutta toisten mielestä kasvojen ikämuutoksia on täysin luonnollista ja nykypäivää jarruttaa esteettisillä toimenpiteillä.

Mitkä mahtavat olla esteettisen kauneudenhoidon uusimman trendit? Mistä puhutaan vuonna 2021? Eri puolilla Suomea toimivaa esteettistä klinikkaa Medical Clinic Luxia myös pandemia-aikana menestyksekkäästi pyörittänyt yrittäjä, sisätautien ja kirurgian sairaanhoitaja Susanna Hanhineva paljastaa:

-Niin kutsuttu Baby botox ja Triangelihoito ovat tämän päivän juttuja. Ne lisääntyvät koko ajan meillä, Hanhineva toteaa.

Baby botox kuulostaa hurjalta, mutta olkaa huoleti, kyse ei ole vauvoista ja botoxista.

-Uudessa Baby botox -hoitossa botuliini injisoidaan pinnallisesti laimeampana sekoituksena kuin lihakseen annosteltaessa. Suosittuja kohteita ovat silmän ulkoreunat ja alaluomet, otsa ja vaikkapa posket, joihin perinteisellä tavalla botuliinia ei voida käyttää. Vaikutus antaa varsin luonnollisen silotuksen semminkin jos toiveissa on hoitaa alkuvaiheessa olevia vähäisiä juonteita. Tällaisia voivat olla esimerkiksi silmänalusjuonteet, toteaa klinikan lääkärinä toimiva yleislääketieteen erikoislääkäri Anni Seiskari.

Seiskarin mukaan Baby botox käy hyvin myös silloin, kun on tarkoitus pienentää suurentuneita ihohuokosia esimerkiksi otsan alueella. Niin ikään aknesta syntyneet arvet ovat optimaalinen hoitokohde.

Entä sitten Triangelihoito?

Siinä on kyse silmien alueen kolmoishoidosta.

-Se on eräänlainen pakettihoito, joka on tarkoitettu silmien juonteista, väsyneestä ilmeestä tai tummuudesta kärsivälle, toteaa Susanna Hanhineva Medical Clinic Luxilta.

Hän paljastaa, että hoito tehdään lähtökohtaisesti kahtena eri kertana. Ensimmäisellä kerralla tehdään silmien, alaluomien ja poskipään yläosan, tarvittaessa kulmaseudun platelet rich eli plasmahoito.

-Tästä käytetään yleisesti nimitystä vampyyrihoito, Susanna Hanhineva kertoo.

Lisäksi ensimmäisellä kerralla tehdään ulkonurkkien ja silmänalusen botuliinihoito joko perinteisesti tai Baby botox -hoitona.

Triangelihoitoon kuuluu toisella hoitokerralla tehtävä kyynelurien korjaus hienolla hyaluronihapolla. Hyaluroni on aine, jota meissä ihmisissä esiintyy kudoksissa luonnostaan, sillä aineella on tärkeä rooli kudosten toiminnassa.

Susanna Hanhineva kertoo, että korona-aika on tuonut omat haasteensa myös esteettisille palveluille, mutta Medical Clinic Luxissa suojaustoimenpiteet on osattu aina huomioida luonnollisena osana toimintaa. Klinikalla toimivat terveysalan ammattilaiset, joilla hygienia ja aseptiikka ovat aina olleet tärkeitä. Medical Clinic Luxin palveluksessa toimii tätä nykyä neljä erikois- tai yleislääkäriä.