Sensodyne tutki hampaiden vihlontaa kuudessa maassa ja kehitti lähes sulamattoman jäätelön.

Hampaiden vihlonta on yleinen vaiva, jota esiintyy etenkin hampaiden reagoidessa kylmiin ruokiin, kuten jäätelöön. Vaikka vihlonta on yleinen vaiva, harva siitä kärsivä kuitenkaan tekee asialle mitään. Lisätäkseen tietoutta hampaiden vihlonnasta Sensodyne aloitti Coldish-projektin ja kehitti yhdessä asiantuntijoiden ja jäätelöintoilijoiden kanssa Coldish-jäätelön.

Coldish-jäätelö on kehitetty kestämään korkeammat lämpötilat, joten se voidaan nauttia lämpimämpänä kuin tavallinen jäätelö. Lähes sulamattoman jäätelön kehittäminen oli kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Gastronomian asiantuntijat ja jäätelöintoilijat työstivät reseptiä yli 200 tuntia ja noin 40:n epäonnistuneen yrityksen jälkeen resepti valmistui. Lopputuloksena on sorbetin kaltainen sekoitus, joka sisältää mustikoita ja mansikoita, merilevää, seitania (vehnäproteiinia) sekä luonnollista stabilointiainetta sisältävää pektiiniä, jota uutetaan sitrushedelmien kuoresta.

Sensodyne teki äskettäin suun hygieniaan liittyvän kyselyn kuudessa Euroopan maassa. Tuloksista selvisi, että jopa 43 prosenttia vastaajista välttelee tiettyjä ruokia tai juomia vihlovien hampaiden takia. Jäätelö oli yleisin vältelty ruoka-aine erityisesti 18–25-vuotiailla, joista 37 prosenttia kertoi jättävänsä jäätelön syömättä hampaiden vihlonnan vuoksi.

Tietoa jäätelöstä

  • Nimi: Coldish
  • Valmistaja: Köld Ice cream AB Malmöstä, Ruotsista
  • Ainekset: Mustikka, mansikka, merilevä, seitan, pektiini
  • Kestää huoneenlämpötilaa noin 60 minuuttia
  • Saatavilla olevat maut: Mustikka / mansikka