Kaupallinen yhteistyö: LifeSaver
Liikenneturvan kyselyn mukaan 80 prosenttia suomalaisista kertoo varustautuvansa heijastimin aina tai yleensä pimeään aikaan liikkuessaan.

Vain kolme vastaajaa sadasta kertoo, ettei käytä heijastinta koskaan, ja seitsemän prosenttia käyttää vain, jos se on ulkovaatteessa valmiina. Yleisin syy käyttämättömyyteen on unohdus.

Dramaattiset erot näkyvyydessä!

Sillä että käyttää heijastinta on todella merkitystä. Kaukovaloilla ajava autoilija näkee ilman heijastinta pimeällä tiellä kulkevan jalankulkijan noin 150 metrin etäisyydeltä vaatetuksesta ja auton valoista riippuen. Heijastinta tai heijastinliiviä käyttävä nähdään jopa yli 600 metrin päästä!

Kohtaamistilanteessa lähivaloilla ajava autoilija havaitsee ilman heijastinta kulkevan henkilön vasta noin 50 metrin päästä, kun jalankulkijan heijastin voi näkyä jo 350 metrin etäisyydeltä!

Valaistuissa taajamissakin voi olla vaikea havaita pimeän aikaan liikkuvia jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Katu- ja mainosvalot sekä puiden ja pensaiden varjot hankaloittavat havainnointia. Sade, sumu ja huurtuneet ikkunat heikentävät kuljettajan näkymää. Näkemiseen vaikuttavat myös valojen kunto sekä tuulilasin likaantuminen.

Käytä siis heijastinta! Se on elämäsi hengenpelastaja, toisin sanoen life saver. Voit hankkia oman kotimaisen heijastimen LifeSaver-sivustolta, jonka upeita design-heijastimia meillä Terveyden Asialla -sivustolla on myös arvonnoissa.