Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:in infektioylilääkäri Asko Järvinen on kertonut uusia tietoja koronarokottamisen maailmasta.

Hän kertoo että rokotetut päätyvät selvästi harvemmin sairaalaan hoidettavaksi kuin rokotteesta kietäytyvät henkilöt.

– Se on ihan selvää, että jo yksi rokote suojaa sairaalaan joutumiselta, myös silloin, kun on kyse tästä Intian variantista, Järvinen lausuu Ilta-Sanomille.

Hänen mukaansa on ensiarvoisen tärkeää ottaa myös tehosteannos, sillä tutkimusten mukaan ensimmäinen rokote antaa noin 60 prosentin suojan sairaalahoitoa vaativalta koronataudilta, ja tehoste jo noin 90-prosenttisesti.

Ylen mukaan tehohoitoon viime aikoina joutuneista HUSin alueella ovat kaikki olleet rokottamattomia – eivät siis ole ottaneet sitä.

-Tautihan ei ole maailmasta poistunut. Saksalainen virologi arveli vastikään, että kaikki, jotka eivät ota rokotetta, tulevat ennemmin tai myöhemmin sairastumaan tautiin. Se on vain ajan kysymys, milloin sen saa.

– Rokotus on meidän jokaisen paras suoja. Kun suuri osa väestöstä on rokotettu kahteen otteeseen, on todennäköistä, että Suomessa voidaan elää koko lailla normaalia elämää, Järvinen summaa Ilta-Sanomissa.