Lauluntekijä Mikko Alatalo kertoo elämästään painetussa lehdessä Hymyssä. Hän paljastaa sairastuneensa jokin aika sitten myös kakkostyypin diabetekseen. Oireet olivat rajuja. Mikko kuvaa olleensa syömisen jälkeen aina lähes tajuton.

Kun Mikko viimein meni lääkäriin, tulosten tultua tämä huudahti potilaalle dramaattiseen sävyyn:

-Herran jumala, sokeriarvosi huitelee kahtakymppiä, sut pitää viedä suoraan teholle Tampereelle.

Sairaalassa Mikko passitettiin tiputukseen, hän oli varsin huonona. Sittemmin mies on kokemuksesta viisastuneena ymmärtänyt muuttaa elämänsä suuntaa. Syömiseen ja liikkumiseen on tullut muutoksia. Kunnostaan Mikko pitää huolta lenkkeilemällä Ringo-koiransa kanssa Pispalassa. Hiihtokautta hän sanoo odottavansa.

– Kahta asiaa toivon; että jalat kestäisi ja pää olisi niin hyvässä kunnossa, että muistaisin missä tunturissa olen, Mikko veistelee Hymyn painetussa lehdessä.

Toki myös syöminen on muuttunut. Painoa on tippunut ruokavalion ja liikunnan myötä toistakymmentä kiloa.

– Olen jättänyt pastat ja perunat pois. Minulla on yksi pahe, rakastan leipää. Olen ostanut hiivatonta ruisleipää. Hiilihydraatteja pitäisi vähentää. Seija on tomera, hän huolehtii, etten syö mitä tahansa, Mikko kehuu vaimoansa Hymyssä.

Mies rakastaa viiniä ja vahvempiakin juomia. Vaimo kuuluu viiniklubiin ja tuotteita maistellaan kotona. Mutta ottamista on pitänyt rajoittaa.

– Pitää ottaa aika hallitusti. Aina se ei onnistu. Vietettiin rankka viini-ilta pari viikkoa sitten. Olin aika kipeä seuraavana yönä. En enää kestä sellaisia määriä. Ajat muuttuvat. Ei viinanjuonti ole enää meille vanhemmille muusikoille se juttu. Nuoretkaan eivät juo sellaisia määriä kuin Juice ja meikäläiset aikoinaan.