Suomessa eletään monin paikoin erittäin runsasta hyttyskautta. Tästä on saanut tuta myös uuraislainen Pasi, joka oli ollut frisbeegolfaamassa.

Hän on kertonut Ilta-Sanomille hurjasta kokemuksestaan.

– Niitä oli aivan älyttömästi, enemmän kuin koskaan. Tuntuu, että minä olin pääasiallinen kohde, Pasi kommentoi lehdelle.

Pelikierros kesti runsaat kaksi tuntia, ja näky oli sen jälkeen sen mukainen.

Vaikka Pasi otti allergialääkkeen, seuraava yö oli liskojen yö siitä huolimatta. Kutina oli kova.

Voit katsoa kuvan Pasin jalasta TÄSTÄ IS-KUVALINKISTÄ.

Voiko hyttysiä karkottaa luonnollisin keinoin?

Kyllä voi.

Oletko kokeillut valkosipulia?

Monet sanovat sen päivittäisen syömisen vaikuttavan niin, ettei hyttynen enää ole sinusta kiinnostunut. Tästä ei kuitenkaan ole tieteellistä näyttöä. Kannattaa kuitenkin kokeilla, jos pitää valkosipulin mausta eikä vieruskaveri häiriinny. Ja onhan olemassa myös valkosipulipuristeita.

Teepuuöljy on uutettu teepuusta

Australian aboriginaalit jo tunsivat kasvin tervehdyttävät ja antiseptiset vaikutukset haavojen hoidossa. Viime aikoina eteerisellä öljyllä on havaittu olevan myös sieni-infektioita ehkäiseviä vaikutuksia. Monet ovat saaneet teepuuöljystä apua myös hyönteisten karkottajana. Havaintojen mukaan itikat eivät tykkää sen tuoksusta.

Laimenna öljyä siten, että sekoitat parikymmentä tippaa öljyä noin desiin vettä. Kaada seos suihkupulloon jolla sitten voit suihkutella seosta itseesi. Säilytä viileässä ja ravista ennen käyttöä.

Myös laventeliöljy on hyvä kikka

Laita 20-30 tippaa laventeliöljyä johonkin kasvipohjaiseen öljyyn. Jälkimmäistä voi olla pari ruokalusikallista. Sekoita ja hiero sitten itseesi. Hieman rasvaisen oloista, mutta empiirisellä tutkimuksella testattuna toimii.