Sosiaali- ja terveysministeriön johtaja Liisa Siika-aho vahvistaa Ilta-Sanomille, että Kela-korvauksiin tehdään kymmenien miljoonien eurojen leikkaukset, jotka astuvat voimaan ensi vuoden alusta.

Yhteensä Kela-korvauksista leikataan 64 miljoonaa euroa.

Valmistelutyö on vielä kesken.

– En osaa tarkemmin ottaa vielä kantaa siihen, miten se yksittäisiin korvauksiin heijastuu. Tällä hetkellä valmistellaan useampia säästöjen kohdentumisen malleja ja katsotaan sitten, minkälainen poliittinen linjaus niistä tulee, Siika-aho sanoo IS:lle.

Sosiaali- ja terveysministeriö STM kertoi tänään aamupäivällä, että sote-ministerit tekivät kokouksessaan linjauspäätöksen monikanavarahoituksen purkamisen tiekartasta.

Toimenpiteet toteutuisivat vaiheittain kohdistuen yksityisen sairaanhoidon hoito- ja tutkimuskorvauksiin, matkakorvauksiin, kuntoutukseen ja lääkkeisiin. Tiekartta toteuttaa Marinin hallituksen ohjelmaa.

Hallitus on linjannut, että vanhuspalveluiden ja hyvinvointialueiden rahoituksen vahvistamiseksi tehtävät säästöt eivät saisi kohdentua suun terveydenhuoltoon tai mielenterveyspalveluihin.

– Kun suun ja mielenterveys jäävät ulkopuolelle, säästö noin puolittaa lääkäripalveluiden korvauksen, mikäli se kohdennetaan juustohöylänä. R.I.P. Kela-korvaukset, Hyvinvointiala Hali ry:n terveyspalvelujohtaja Hanna-Maija Kause lausuu sosiaalisessa mediassaan.

Jos juttu on mielestäsi tärkeä, jaa se ystävillesi.