Kaksi ilmaista ja mielenkiintoista liikuntaopasta – reumasta ja fibromyalgiasta

0

Reumaliitto on julkaissut kaksi liikuntaopasta. Fibromyalgia ja liikunta -oppaan liikkuvuutta ja lihasvoimaa lisäävät harjoitukset voi tehdä helposti kotona. Lastenreuma ja liikunta -opas puolestaan muistuttaa, että liikunnan riemu kuuluu myös lastenreumaa sairastavalle.

Molemmat oppaat on julkaistu sekä sähköisessä että painetussa muodossa. Sähköiset oppaat ovat ladattavissa ilmaiseksi Reumaliiton verkkosivulta, tästä osoitteesta.

Kroonista kipua aiheuttavassa fibromyalgiassa rauhallinen, omassa tahdissa tehty harjoittelu voi parantaa elämänlaatua. Harjoitukset kannattaa tehdä omaa oloa ja jaksamista kuunnellen. Fibromyalgia ja liikunta -oppaan liikkeet on suunniteltu niin, että ne on helppo tehdä kotona. Oppaan valmistelussa on ollut mukana 24 fibromyalgiaa sairastavaa ihmistä.

Oppaassa on kaksi erilaista kuminauhajumppaa, helppo ja haasteellisempi, sekä liikkuvuutta ja lihaskuntoa parantava lempeä joogaohjelma. Ohjeet liikkeisiin löytyvät myös videoina Reumaliiton verkkosivulta.

Liikunta on lapsuudessa ja nuoruudessa merkittävä kasvun, kokonaisvaltaisen kehityksen ja hyvinvoinnin mahdollistaja. Jokaisella lapsella on luontainen tarve liikkua, myös lastenreumaa sairastavalla.

Lastenreuma ja liikunta -oppaaseen on koottu liikuntaohjeita ja -vinkkejä eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Taaperoiden liikunnassa on tärkeä sija leikillä, aikuisuuden kynnyksellä olevia varten on suunniteltu kuntosaliohjelma.

Oppaaseen on myös koottu perustietoa lastenreumasta ja liikunnasta myös vanhempia, koulua ja päiväkotia varten.

Jaa

Kommentoi