Kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja Terhi Koulumies on herätellyt sosiaalisen median tilillään keskustelua siitä, tulisiko ”muiden veronmaksajien kustantaa tehohoito nykyisessä määrin myös niille koronapotilaille, jotka ovat ilman järkevää syytä kieltäytyneet rokotteesta?”

-Tehohoito on kallista, noin 3000 euroa vuorokaudessa, ja kestää koronassa poikkeuksellisen pitkään, usein 14 päivää, eli maksaa silloin 42 000 euroa, alustaa Koulumies ja kysyy, pitäisikö omavastuuta korottaa rokottamattomien osalta, jos nämä joutuvat tehohoidon palvelujen käyttäjiksi.

-Vaikka rokotteet eivät estäkään kaikkia tartuntoja, niin ne ehkäisevät kuitenkin tehokkaasti sairaalahoitoa vaativaa vakavaa sairautta. Suurin osa koronapotilaista sairaaloissa on rokottamattomia, Koulumies kirjoittaa.

Tieto perustuu sairaaloilta ja THL:ltä saatuun informaatioon sairaalahoidettavien tämänhetkisestä painopisteestä.

-Jokaisella on oikeus olla ottamatta rokotetta, mutta kun resurssit ovat rajalliset, niin mietin, onko muilla todellakin velvollisuus kustantaa joidenkin ihmisten hyvin kalliit yksilölliset elämänvalinnat, kun se on pois muusta sairaanhoidosta? Koulumies kysyy.

Keskustelua on käyty puolesta ja vastaan.