Mitäs tämä nyt sitten oikein taas on?

Pukeudu parhaimpiisi kotona -päivän isä Lauri Salovaara kehitti teemapäivän tuodakseen juhlaa pimeän syksyn keskelle. Päivän ideana on korostaa yhteisöllisyyttä ja muistaa nauttia elämästä. Voit viettää sen joko yksin, kaksin, perheesi kanssa, ystäviesi kera… Pääasia, että vietätte illan, joka on hieman erilainen ja juhlallisempi kuin muut arki-illat.

Salovaaran mukaan teemapäivä voisi kulkea esimerkiksi siten, että kokonaisuutta suunnitellaan porukalla hyvissä ajoin ennakkoon. Mitä päälle? Mitä syödään? Mitä juodaan? Entä musiikki? Pitäähän se kynttilät ja tunnelmavalaistuskin olla.

Muistathan kaivaa esille myös ne pöytähopeat ja paremmat viinilasit. Kattauksen kruunaa valkoinen pöytäliina ja kukkakoristeet. Valmistautumisessa on tärkeää, että ne, joiden kanssa iltaa aiot viettää, osallistuvat suunnitteluun ja toteutukseen. Anna siis lapsillesikin sananvalta tarjoilujen ja koristelun suhteen. Ruokakin on kivempi tehdä yhdessä. 

Mikä tärkeintä: somea ei tänä iltana ruokapöydässä plärätä. Paitsi sitten kun ikuistat kuvat ikimuistoisesta illastanne. Muutoin on syytä keskittyä pöytäseurueeseen ja ihan vain jutella ja nauttia.