Katariina osti kaupasta Hesburgerin Talon kevyt salaatinkastike -nimistä tuotetta, koska oli aiemmin mieltynyt sen makuun ketjun ravintoloissa syödessään.

-Olen pyytänyt sitä aina, kun olen ostanut Heseltä mukaan lämmintä kanasalaattia. Se on ehkä parhainta salaattikastiketta mitä koskaan olen syönyt valmiina, Katariina toteaa.

Tämä Hesburgerin salaattikastike todistaa, että kevytkin voi olla herkullista. Rypsiöljypohjainen kastike on mukavan mausteinen. Näin todetaan Hesen kevyen salaattikastikkeen mainoksessa.

Kun Katariina sai pullon vihdoin kotiin käsiinsä, hän hieman yllättyi sen sisältämästä kalorimäärästä. Ravintosisältö kertoi, että Hesen kevyessä kastikkeessa oli 100 grammassa 306 kilokaloria.

Katariina päätti tehdä vertailua K-Citymarketin sivustolla. Hän yllättyi vielä enemmän. Tässä hänen listaamansa salaattien kaloriarvot:

Saarioinen ranskalainen salaattikastike 270 kal.

Saarioinen salaattikastike mango-lime 250 kal.

Saarioinen Makea salaattikastike 320 kal.

Felix salaattikastike jogurt-ruohosipuli 181 kal.

Felix Perinteinen salaattikastike 285 kal.

Felix Kevyt ranskalainen salaattikastike 250 kal.

K-Menu Thousand Island 190 kal.

Pirkka Sinappikastike 440 kal.

Hesburger Talon salaatinkastike 505 kal.

Katariina aikoo edelleen syödä Hesen hyvää kastiketta, mutta yhdestä asiasta hän haluaa huomauttaa:

-Kannattaako sitä kovin sokeasti uskoa näiden valmistajien ”kevyt”-sloganeita. Eihän Hesen kastike ole mikään kevyt! Mikä tässä kevyttä oli? Kannattaa tehdä vähän vertailua. Tietenkin jos sitä Hesen kevytkastiketta vertaa totaalisen rasvaiseen Hesen omaan peruskastikkeeseen, niin onhan se siihen nähden kevyt.

-Tällä logiikalla firmojen kannattaisi tehdä kaikista tuotteista ylirasvaiset versionsa ja näihin omiin tuotteisiinsa verrattuna lyödä omat ”kevyttuotteensa” markkinoille, Katariina naurahtaa.