Vuosi oli 1988, kun Mao Yin -niminen kaksivuotias poika katosi. Hän oli palaamassa isänsä kanssa lastentarhasta Xi´anin kaupungissa, Kiinassa. Sieppaaja vei hänet. He olivat pysähtyneet hotellin eteen ottamaan hieman vettä. Kun isä katsoi hetken toisaalle, lapsi oli viety.

Nyt hän on tavannut isänsä ja äitinsä 32 vuoden tauon jälkeen. Jälleennäkeminen on ikuistettu alla olevalle videolle. Se on hyvin liikuttava, kuinkas muutoin.

Asiasta uutisoiva Guardian-lehti kertoo, että Maon katoamisen jälkeen hänen äitinsä Li Jingzhi lopetti työnsä ja aloitti vuosikymmeniä kestäneen poikansa etsinnän. Hän jakoi yli 100 000 lentolehtistä ja esiintyi lukuisissa tv-ohjelmissa.

Hänen avullaan kymmenet muut perheet löysivät kateissa olevia lapsiaan ja hänestä tuli Kiinan tunnetuin äiti ”kadonneen jäljillä”. Li ei koskaan luovuttanut. Hän halusi löytää poikansa ja uskoi vielä näkevänsä hänet.

Työ tuotti tulosta yli kolme vuosikymmentä myöhemmin, kun viranomaiset saivat vihjeen toiselle kiinalaisperheelle myydystä lapsesta. Tämä perhe asui satojen kilometrien päässä.

Etsinnässä käytettiin nykyteknologian mukaista kasvojentunnistustekniikkaa, mutta vihdoin DNA-näyte vahvisti, että kyse todella oli Mao Yinistä. 10. toukokuuta, äitienpäivänä Kiinassa, Li sai kuulla, että hänen poikansa on löydetty.

Maolla ei ollut mitään tietoa siitä että häntä oli haettu kaikki nämä vuodet.

Lasten sieppaukset ovat olleet Kiinassa ongelma vuosikymmeniä. Katso video alapuolelta.