Tunnetulle kirurgille on luettu syytteet oikeudessa hyvin harvinaislaatuisessa rikossarjassa. Oikeus antaa päätöksensä asiassa tammikuussa.

Birminghamin oikeudessa, Britanniassa on syytettynä ollut sisäelinkirurgi Simon Bramhall, 53. Häntä syytetään epäasianmukaisesta potilaittensa kohtelusta. Hän on ”kaivertanut” leikkausten aikana potilaittensa sisäelimiin omat nimikirjaimensa.

Kirurgi on myöntänyt syytteet oikeiksi.

Syyttäjän mukaan kyse on sekä rikosoikeudellisesta että eettismoraalisesta asiasta. Lääkärin ei tule toimia potilaitaan halventavalla tavalla. Maksa-, perna- ja haimakirurgina Bramhall on polttanut niin kutsutulla argonsäteellä omat nimikirjaimensa kahden potilaan maksaan elinsiirto-operaatioiden aikana. Argonsädettä käytetään verenvuodon tyrehdyttämiseksi leikkauksissa. Sillä voidaan polttaa myös leikkausalueiden erottamiseksi elinten pintaa.

Yleensä säde ei aiheuta haittavaikutuksia ja jäljet katoavat. Kirurgi jäi kiinni toimistaan, koska muuan nainen jouduttiin leikkaamaan uudelleen ja nimikirjoitusjäljet löytyivät. Aiheesta uutisoi muiden muassa The Independent.