Uudenmaalla koronaviruksen esiintyvyys Suomessa on edelleen suurinta. Taksiliikennöitsijänä toimiva Antti Kurhinen on karanteenissa (ei sairastunut) Yhdysvaltain-matkansa jälkeen. Kun hän tämän jälkeen aloittaa liikennöinnin, se tapahtuu huomiota herättävällä tavalla.

Kurhisen omistaman taksiliikennöintiyrityksen Keisari Kurhisen Kyydit kuljettaja käyttää tulevaisuudessa varsin hurjan näköistä naamaria. Tämä on kuljettajan suojaamiseksi. Luonnollisesti auto desinfioidaan jokaisen asiakkaan jälkeen pyyhkimällä esimerkiksi ovien rivat.

ETÄLÄÄKÄRI – edullinen ja aina lähelläsi, Klinikka Lux

Liikennöintifirma ottaa käyttöön GP-5-suojaimen, joka on Neuvostoliiton aikana valmistettu suojanaamari, ja joita on jäänyt yli Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Alun perin GP-5 suunniteltiin suojaamaan kantajaa radioaktiiviselta ydinlaskeumalta, ja kylmän sodan aikana naamareita toimitettiin useimpiin väestönsuojiin. Puolassa kokeiltiin, kykeneekö naamari oikeasti suojaamaan ABC-tilanteessa (Atomic, Biological and Chemical). Naamari suoritui melko hyvin ja todettiin, että GP-5 kykenee suojaamaan altistusta 24 tunnin ajan. GP-5 tuli tunnetuksi sen laajasta käytöstä Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudessa.

Naamari koostuu koko pään peittävästä kumisesta hupusta ja suodattimesta. Kurhinen toteaa, että yritys on itse asiassa tilannut myös toisenlaisia suojaimia: uudempaa GP-7-mallia. Molempia käytetään tilanteiden mukaan.

-Toivottavasti asiakkamme eivät pelkää, onhan tämä hurjan näköinen. Mutta myös työntekijää tulee suojata, Kurhinen toteaa.

Hän tahtoo erityisesti korostaa, että vaikka tänään on aprillipäivä, niin kyse ei ole aprillipilasta.

Apteekkituotteet luotettavasta suomalaisesta verkkokaupasta – tilaa nyt.

Alla Antti Kurhinen: