Liki kaksi kolmasosaa (65 %) vastaajista olisi kiinnostunut ostamaan lääkkeitä ruokakaupasta, kertoo S-kaupparyhmän tuore kysely.

Kipeimmin kaupan hyllyyn kaivataan särkylääkkeitä, jotka jopa 90 prosenttia vastaajista toivoisi näkevänsä päivittäistavarakaupan hyllyssä.

Seuraavaksi innokkaimmin ruokakaupasta ostettaisiin flunssa- ja vatsalääkkeitä, allergialääkkeitä sekä lasten kipu- ja kuumelääkkeitä.

Kesäkuussa toteutettuun kyselyyn vastasi 1 500 S-ryhmän asiakasomistajaa eri puolilta Suomea.

-Sama kysely kertoo, että iso osa suomalaisista on tyytyväisiä oman lähiapteekkinsa palveluun, mutta myös kritiikkiä esiintyy. Yli puolet vastaajista on joutunut luopumaan lääkkeiden ostoaikeista, koska apteekki onkin ollut kiinni. Samoin 63 prosenttia vastaajista kertoo olleensa tilanteessa, jossa hänen tarvitsemansa lääke tai tuote on ollut ostohetkellä loppu, suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen SOK:lta avaa kyselyn tuloksia.

Ruotsin lisäksi itsehoitolääkkeiden myynti on vapautettu myös esimerkiksi Norjassa ja Tanskassa.

Apteekkilainsäädännön uudistaminen on edennyt Suomessa verkkaisesti. Osana tämänhetkistä hallitusohjelmaa sosiaali- ja terveysministeriö on perustanut useita työryhmiä selvittämään lainsäädännön uudistusmahdollisuuksia.

Finlaysonilla jopa 60% ale! Ja kun laitat mukaan koodin SUMMERDEALS15 saat vielä 15% lisäalen jo alennetuistakin hinnoista – tästä linkistä kesän tekstiilikaupoille