Kesäkurpitsaa ovat kaupat tällä hetkellä pullollaan. Kesäkurpitsa tunnetaan myös nimellä zucchini. Se on erinomainen lisä terveelliseen ruokavalioon, ja sen monipuoliset käyttötavat tekevät siitä helposti sovellettavan eri resepteihin ja ruokalajeihin.

Se sopii paistettavaksi, grillattavaksi, keitettäväksi, täytettäväksi ja sitä voidaan käyttää myös leivonnaisissa tai pastan korvikkeena.

Kokosimme sinulle 4 syytä syödä kesäkurpitsaa, paljon kesäkurpitsaa:

Kesäkurpitsa on vähäkalorinen, mutta se sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, kuten C-vitamiinia, K-vitamiinia, B6-vitamiinia, folaatteja ja kaliumia.

Kesäkurpitsa sisältää myös antioksidantteja, kuten luteiinia ja zeaksantiinia, jotka auttavat suojaamaan soluja ja valtimoita vaurioilta ja voivat parantaa silmien terveyttä.

Kesäkurpitsassa on kuitua, joka edistää ruoansulatusta, auttaa pitämään verensokeritasot tasaisina ja voi auttaa painonhallinnassa, koska se lisää kylläisyyden tunnetta. Kesäkurpitsa koostuu suurimmaksi osaksi vedestä (yli 90-prosenttisesti), mikä auttaa ylläpitämään nestetasapainoa ja tukee kehon nesteytystä erityisesti kuumina päivinä.

Ennen muuta kesäkurpitsassa on paljon kaliumia, ja se voi auttaa säätelemään verenpainetta. Lisäksi matala natriumpitoisuus tekee siitä terveellisen valinnan sydämelle.

Lähde: Prevention