Kirsi Rissanen, 46, on äiti ja sinkku. Sopivaa kumppania ei ole löytynyt, ja Kirsi nauraakin, että mahtaako hän olla liian ronkeli.

Yksi piirre tulevassa kumppanissa kuitenkin Kirsin mielestä olisi hyvä olla. Hänen pitäisi olla Kirsiä itseään nuorempi.

Miksi vanhempi ei kelpaa?

-Ajatukset eivät vain käy yksiin, Kirsi naurahtaa kokemuksen rintaäänellä.

-Vanhemmat miehet ja omanikäiseni pitävät minua ihan ”pentuna”. Olen elämänmyönteinen ja iloinen hassuttelija, sellainen ikuinen luonnonlapsi. Voin hyppiä lasten kanssa trampoliinilla, juosta yöllä avojaloin vesisateessa. Minulla on pieniäkin lapsia. Moni vanhempi mies ei enää perässä jaksa pysyä, Kirsi toteaa.

Kirsi kertoo aiemmin eläneensä huonoissa parisuhteissa. Nyt hän tietää mitä elämältä ja parisuhteelta haluaa.

-Ei elämän ja parisuhteen pidä olla pakkopullaa ja vaikeaa, vaan ihanaa yhdessäoloa. Sen pitää olla toisen arvostamista ja sitä, että tunteet näytetään myös arjen keskellä.

Kirsi toteaa, ettei hän myöskään etsi itselleen isää vaan miestä. Silti Kirsi vierastaa sanaa ”puuma”.

-En vain yksinkertaisesti ajattele ikääni. Olen ikinuori niin kuin Aira Samulin. Ystävissäni on joitakin, joilla on iso ikäero ja olen huomannut että heillä menee paremmin kuin ne joilla on pieni ikäero tai ei ikäeroa ollenkaan. Ei kannata ajatella suurta ikäeroa rajoitteena – vain ihmisellä itsellään on merkitystä ja keskinäisellä kemialla. Nuorempi mies ja vanhempi nainen -suhde toimii mielestäni kaikilla elämän osa-alueilla parhaiten. Ulkomailla asia ei ole niin tabu kuin Suomessa.

Yksi asia Kirsiä myös ihmetyttää. Se etteivät monetkaan vanhemmat miehet jaksa pitää itsestään huolta.