Linnanmäen Huvipuisto avautui perjantaina yleisölle, ja on valmistautunut uuteen huvikauteen monilla toimilla, joilla huvittelijoiden ja huvipuiston työntekijöiden terveysturvallisuus varmistetaan.

Tärkeänä toimena on kävijämäärän rajaaminen. Kauden alussa huvipuistoon otetaan sisään korkeintaan neljäsosa normaalista kävijämäärästä.

-Ulkohuvipuistona meillä on isosti tilaa ilolle, minkä lisäksi rajaamme kävijämäärää siten, että puistossa on väljää ja miellyttävää huvitella, markkinointiviestintäpalveluista ja tapahtumista vastaava johtaja Rilla Engblom kertoo.

Linnanmäelle on lisätty ulkoalueille useita käsienpesupisteitä, ja käsidesiä on tarjolla laajalti. Siivousta on entisestään lisätty, ja kaikki huvilaitteet ja palvelupisteet desinfioidaan useita kertoja päivässä.

Huvipuiston yleisillä alueilla, jonotuksessa, laitteissa ja ravintoloissa pidetään huolta turvaväleistä. Puistoon on lisätty turvaväleistä muistuttavia merkintöjä, kylttejä ja kuulutuksia. Uutuutena kaikki halukkaat huvittelijat saavat turvavälistä muistuttavan iloisen keltaisen kangastarran.

Lisäksi koko huvipuiston alueella on voimassa maskisuositus.

-Hupimestarimme on koulutettu hygienia- ja turvallisuustoimenpiteisiin, joten tänäkin vuonna kävijät voivat keskittyä tärkeimpään eli huvittelemaan sydämensä kyllyydestä, Engblom jatkaa.

Miten käytännössä? Näin Lintsi vastaa:

  • Varmistamme terveysturvallisen huvittelun rajaamalla asiakasmääriä, jotta turvavälit säilyvät. Kauden alussa otamme huvipuistoon korkeintaan 25% huvipuiston maksimikapasiteetin kävijämäärästä. Linnanmäen seitsemän hehtaarin kokoiselle huvipuistoalueelle mahtuu normaalioloissa yli 20 000 huvittelijaa, nyt siis 5 000.
  • Rajoitetusta määrästä noin puolet pääsee sisälle huvipuistoon tuttuun tapaan ilman varausjärjestelmää ja ilman sisäänpääsymaksua eli varaus huvipuistoon ei ole pakollinen.
  • Mikäli kävijäkapasiteetti täyttyy ja joudumme laittamaan huvipuiston portit kiinni, voit odottaa portilla, kunnes huvipuistossa on taas tarpeeksi väljää. Tämän jälkeen voimme taas ottaa lisää huvittelijoita Linnanmäelle.
  • Näet verkkosivumme etusivulta Kingin tornin, joka kertoo sinulle, milloin huvipuistossamme on väljää.

Jaa juttu, jos ystävissäsi on lapsiperheitä.