Fitnessmalli-kisan voittajana tunnetuksi tullut rovaniemeläinen Meri Turunen, 25, on kertonut julkisuudessa sairastuneensa parantumattomaan sairauteen.

Kyseessä on MS-tauti.

Hän kertoo sosiaalisessa mediassa tunteneensa aina, että ”hänellä on joku”, ja hän onkin siksi yrittänyt huolehtia kropastaan mahdollisimman hyvin.

-Ekana mun pottuvarpaasta lähti tunto, sitten säärestä, takareidestä, pakaroista, toisestakin jalasta, Meri kertoo sometilillään.

-Olin sairaalassa kolme päivää tutkittavana, sain diagnoosin, olin helpottunut ja mut lähetettiin kotiin.

Kotiin päästyään hän ei enää pystynyt kävelemään noin viikkoon. Lopulta hän kertoo olleensa seitsemän kuukautta yksin kotona vaihtelevien oireittensa kanssa, pääsemättä näkemään lääkäriä.

Meri sanoo suoraan olevansa musertunut, enää hän ei ole helpottunut.

– Ajattelin, että diagnoosin myötä saan vihdoin apua, mutta odotin tosiaan seitsemän kuukautta ennen kuin näin lääkärini ensimmäistä kertaa.

– Mun oireita on aina vähätelty ja sanottu, että ”sie oot niin nuori ja hyväkuntoinen, että sulla ei ole mitään”. Vielä päivystykseen hakeutuessakin 50-vuotias mies tokaisi, että ”tyttö sulla on vaan stressiä mutta tutkitaan nyt kun tänne on tutkintapyyntö tehty”. Mulla oli oireita jo kolme vuotta ennen toteamista, mutta olen saanut lääkäreiltä puutumisiini kolme kertaa vain paniikkikohtauslääkkeitä.

Meri toteaa päivityksessään, että onneksi häneltä otettiin aikanaan päivystyksessä kaikki testit, eikä aivojen ja selkärangan kuvaa voi enää kukaan kiistää. Plakkeja oli kummassakin ja osa niistä on nytkin aktiivisena.

Elämä on ollut nyt kipujen ja puutumisten kanssa taistelua. Lääkkeestäkin hän sai allergiakohtauksia.

– MS-tautia ei voi parantaa, mutta sitä voi helpottaa ja se voi olla osalla oireeton. Sitä odotellessa, Meri kirjoittaa someen. Hän sanoo uskovansa, että kohta helpottaa.

Sairastuminen on ollut fitnesmallille niin rankka asia, että hän toteaa päivityksessään, ettei ole pystynyt avautumaan aiheesta aiemmin.