Mikko Potilaa ei meinaisi tunnistaa samaksi mieheksi enää, mutta pakko se on uskoa! Liki 70 kiloa laihduttanut mies on osoitus siitä, että elämäntapamuutos on ainut oikea tie pysyvään laihtumiseen.

Pysyvään siksikin, että Mikolta urakka on ottanut lähestulkoon neljä vuotta.

-Lähtöpainoni oli aikoinaan 152 kiloa ja nyt painan 85 kiloa. Saavutus on ollut mahdollista siten, että tein täydellisen elämäntaparemontin. Aloin syödä terveellisesti ja urheilla säännöllisesti. Alkoholi ja tupakka jäivät myös pois elämästä, Mikko kertoo Terveyden Asialla -hyvinvointisivustolle.

Mikko kiittelee läheisten, ystävien ja kavereitten tukea prosessin aikana.

-Erittäin tärkeää. Tällä tiellä aion nyt jatkaa koko elämän, syödä fiksusti ja urheilla.

Asennetta tämä on vaatinut, ja Mikko peräänkuuluttaakin sisukkuutta, päättäväisyyttä ja positiivisuutta.

-Ottakaa sydän mukaan tähän! hän korostaa.

Ei poppakonsteja

Mikon toteaa, että ruoka-annosten kohtuullistaminen eli annoskokojen pienentäminen oli jo hieno alkustartti kaikelle. Rasvainen ruoka jäi pois, sokerijuomat samoin, niinikään mehut. Tilalle tuli vesi ja kivennäisvesi.

-Mielihaluihin auttoivat rahkat ja hedelmät, mutta kyllä minä välillä palkitsin itseäni karkeillakin, ja limsalla. Ehkä noin kerran kahdessa kuussa. Sitten oli hyvä mieli taas jatkaa urheilua.

Se käsitti kävelyä, hölkkää, punttitreeniä – ihan peruslihaskuntoa avittavia liikkeitä.

Mikko paljastaa, että hän onnistui kertalaakista.

-Tämä oli ensimmäinen kerta, kun päätin oikeasti aloittaa laihduttamisen ja aloittaa uuden, terveellisen elämän. Paljon tässä on joutunut tekemään asioiden eteen.

Sisukas luonne on auttanut.

-Ainahan niitä kiusauksia on. Niihin ei vain saa sortua, Mikko toteaa ykskantaan.

Miehen ulkonäkö on niin muuttunut, että luulisi vastakkaisen sukupuolen huomion hivelevän.

-Ainahan naiset ovat kauniita. En kuitenkaan välitä siitä saanko enemmän huomiota vai en. Ei kai siitä haittaakaan ole jos tykkäävät. Olen vain ihan normaali oululainen Mikko, mies toteaa ympäripyöreästi.

Mikko muistuttaa että juhliminen tuo kiloja varkain. Jos käyttää alkoholia, tulee myös syötyä helpommin esimerkiksi roskaruokaa.

-Pysykää vain lujana. Joskus voi pitää pienen herkkupäivänkin matkalla tavoitetta kohti palkintona kovasta työstä, Mikko ohjeistaa.

Mikolla ei ole kertoa erikoisia ja käänteentekeviä poppakonsteja tähän haastatteluunsa. Arvatkaapa miksi? Koska niitä ei ole. Ihan jokainen tietää, miten se painonpudotus tapahtuu.

 

 

 

Jutussa Mikon albumikuvat. Juttu on julkaistu aiemmin viime vuonna.