Kaupallinen yhteistyö: Nordic Bank
Suurimmalta osalta työikäisistä aikuisista puuttuu hampaita tai hampaat ovat laajasti paikattuja. Hampaan menettäminen on siis yllättävän yleistä. Hammas voi irrota tapaturman seurauksena tai se voidaan joutua poistamaan esimerkiksi sen vuoksi, että hampaan reikiintyminen on edennyt pitkälle, eikä hammasta voida enää hoitaa muilla tavoilla.

Puuttuva hammas voi aiheuttaa esteettistä haittaa, minkä lisäksi se heikentää pureskelukykyä ja voi vaikuttaa myös äänteiden muodostamiseen. Onneksi puuttuva hammas on mahdollista korvata hammasimplantilla. Implantti on hyvin hoidettuna elinikäinen ratkaisu. Implanteilla voi korvata tarpeen mukaan yhden tai useamman hampaan. Myös koko ylä- tai alaleuan hampaiston korvaaminen implanteilla on mahdollista.

Mikä on hammasimplantti?

Hammasimplantti on titaanista valmistettu keinojuuri. Se asennetaan leukaluuhun puuttuvan hampaan tilalle. Titaani on hyvä ja turvallinen materiaali hammasimplanttiin, sillä se luutuu leukaluuhun hyvin eikä allergisoi tai aiheuta hylkimisreaktiota.

Hammasimplanttiin kiinnitetään hammaskruunu. Hammaskruunu valmistetaan yksilöllisesti, jotta se sopii täydellisesti muuhun hampaistoon. Implantin täytyy näyttää ja tuntua omalta hampaalta.

Aluksi hammaslääkärin kanssa järjestetään konsultaatiokäynti, jossa selvitetään asiakkaan tilannetta ja tarkastetaan suu. Kun hoitosuunnitelma ja kustannusarvio on laadittu, voidaan varata aika hammasimplantin asennusleikkaukseen.

Toimenpiteessä luuhun istutetaan hammasimplantti eli keinojuuri. Tavallisesti toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa. Implantin luutuminen kestää 3–5 kuukautta. Sen jälkeen keinojuuren päälle tehdään yksilöllisesti suunniteltu kruunu tai muu proteettinen rakenne.

Hammasimplantin hinta riippuu monesta asiasta

Jokainen asiakas ja tilanne on yksilöllinen. Sen vuoksi myös hoidon hinta vaihtelee. Hoidon hinta lähtee reilusta tuhannesta eurosta. Hammasimplanttihoidon hintaan vaikuttaa esimerkiksi, kuinka monta hammasta rakennetaan ja mitkä materiaalit keinohampaaseen valitaan. Toisinaan voidaan tarvita luusiirrettä, mikä tietysti myös nostaa hoidon hintaa.

Hammasimplanttihoito vaatii asiaan erikoistuneen hammaslääkärin osaamista. Suurin osa hammasimplanttihoidoista toteutetaan yksityisen terveydenhoidon puolella. Julkisella puolella hammasimplantteja ei yleensä tehdä, paitsi jos tarve implantille johtuu esimerkiksi synnynnäisestä puutoksesta tai lapsena sattuneesta tapaturmasta.

Kannattaa käydä implanttihoitoon erikoistuneen hammaslääkärin konsultaatiossa. Hammaslääkäri tarkastelee tilannettasi ja antaa kustannusarvion hoidosta. Sen jälkeen voit tehdä päätöksesi siitä, haluatko korvata puuttuvan hampaan.

Hammasimplantin hyödyt

Puuttuva hammas voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Se esimerkiksi heikentää pureskelukykyä ja aiheuttaa lisärasitusta muille hampaille. Lisäksi hampaat saattavat kulua voimakkaasti, kun hampaita on liian vähän. Ajan myötä muut hampaat voivat liikkua, mikä aiheuttaa ongelmia purentaan ja vaivoja leukoihin.

Hampaan puuttumisesta ei ehkä ole suurta haittaa juuri nyt, mutta myöhemmin elämässä se voi aiheuttaa monenlaisia vaivoja. Sen vuoksi on järkevää korvata puuttuva hammas implantilla. Toki se, kuinka suureksi haitan kokee, on myös yksilöllistä. Jotkut kokevat jo yhden hampaan menetyksen vaikeuttavan elämää paljon. Toisilla taas purenta tuntuu ongelmattomalta, vaikka jäljellä olisi enää alle kymmenen hammasparia.

Implantin asentaminen on sitä helpompaa, mitä nopeammin hampaan poiston jälkeen se korvataan. Kun hammas on poistettu, luun määrä alkaa vähentyä. Sen vuoksi hampaan korvaaminen on sitä vaikeampaa ja kalliimpaa, mitä pitempi aika hampaan poistamisesta on. Toisinaan voidaan tarvita luusiirre, mikä tietysti nostaa hoidon hintaa entisestään.

Näin rahoitat hammasimplantin

Hammasimplantin asentamisessa nopeus on valttia. Luu alkaa vetäytyä poistetun hampaan kohdalta, joten implantin asentamisesta tulee myöhemmässä vaiheessa hankalaa tai mahdotonta. Sen vuoksi implanttia kannattaa alkaa suunnittelemaan heti sen jälkeen, kun hammas tai hampaita on poistettu.

Puuttuva hammas voi vaikuttaa purentaan ja hampaiston hyvinvointiin monella eri tavalla. Kaikki haitat eivät välttämättä tule näkyviin heti, vaan vasta pitkän ajan kuluessa. Tietysti puuttuva hammas voi olla myös esteettinen haitta.

Hoito kuitenkin maksaa melko paljon, eikä kaikilla välttämättä ole säästössä riittävän suurta summaan sitä varten. Tällaisessa tilanteessa voi hakea vakuudetonta lainaa. Lainavertailupalvelu Nordic Bankissa vertailet lainat ja haet lainaa helposti. Nordic Bankin kautta lainaa saa omien tarpeiden mukaan 500 eurosta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin asti.

Lainojen vertaileminen on tärkeää, sillä korot vaihtelevat lainanmyöntäjästä riippuen. Kannattaa pyrkiä etsimään mahdollisimman edullinen laina, koska sillä tavalla voit säästää pitkässä juoksussa merkittäviä summia. Lainojen kilpailuttaminen on helppoa. Lainavertailupalvelu Nordic Bankissa saat vertailtua yhdellä ilmaisella hakemuksella jopa 27 rahoituslaitosta.

Lainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on vakaat tulot ja puhtaat luottotiedot. Vakuudetonta lainaa varten ei tarvita takaajia ja vakuuksia. Lainan hakuprosessi on erittäin nopea ja helppo. Rahat saa tilille nopeasti, jo yhden työpäivän kuluessa.