Onnellisuustohtorina tunnetuksi tullut Paul Dolan on kirjailija ja terveystieteilijä, joka on kirjoittanut ja kouluttanut paljon ihmisen hyvinvointiin ja onnellisuuteen liittyvissä asioissa.

Dolan on myös tehnyt tutkimusta onnellisuuden mittaamisesta, sen syistä ja seurauksista sekä vaikutuksista julkiseen politiikkaan.

SPR:n Muumit-sarja saapunut Iittalaan – tästä kauppaan!

Mitkä ovat sitten Dolanin omat 8 vinkkiä ihmisen onnellisuuteen? Tässä ne tulevat. Lähteenä on käytetty Telegraphin julkaisua aiheesta.

  1. Pyri nauramaan paljon. Se auttaa niin monella tavalla – niin henkisesti ja fyysisesti.
  2. Hymyile, hymyile, hymyile. Tutkimusten mukaan jo pelkkä hymyily lisää onnellisuutta – jopa tekohymy voi aiheuttaa maailmassa onnentunteita.
  3. Keskity ihmisiin. Puhelimet pois, kun kohdataan.
  4. Kokeile uusia asioita. Pahin mitä voi tapahtua on ettet tykännytkään siitä. Sitä ei tarvitse sitten kokeilla uudelleen. Parhaimmillaan löydät elämääsi aivan uutta, upeaa sisältöä, pitkäaikaisestikin.
  5. Keskity vain yhteen asiaan kerrallaan. Aivosi pitävät tästä.
  6. Nauti luonnosta. Tuo vaikka kukka lähelle työpistettäsi. Jos on mahdollista tehdä työtä ikkunan äärellä, tee se. Happihyppele!
  7. Ihmissuhteet. Jos koet että joku kuluttaa sinua enemmän eikä anna vastineeksi mitään, on syytä arvioida ihmissuhteen laatu. Joskus luopuminen tuo onnellisuutta.
  8. Yritä levittää hyvää mieltä. Tunteet ovat tarttuvia.