Päänsärky voi johtua monista syistä. Aina ei kuitenkaan kannata sännätä kotiapteekille. Säästä särkylääkkeen ottaminen tuonnemmaksi ja kokeile ensin muutamaa kotikonstia.

Juo vettä tunnin aikana useaan eri otteeseen, vähintään litra. Monesti päänsärky aiheutuu kuivumisesta. Oletko juhlinut edellisenä iltana?

Unenpuutekin voi aiheuttaa päänsärkyä. Jos sinulla on mahdollisuus ottaa pienet nokoset, tee niin. Jo puolen tunnin torkkuminen voi auttaa päänsärkyyn.

Juntturassa olevat lihakset varsinkin niska-hartiaseudussa aiheuttavat usein tilapäistä päänsärkyä. Vaikka tuntuisi hetken kipeältä, yritä venytellä hitaasti lihaksiasi. Voit myös elvyttää verenkiertoa hieromalla päätäsi.

Lähde kävelylle. Kevyt reippailu happikylpyineen auttaa useampia. Hengittele reippaasti.

Voit myös kokeilla pakastevihannespussia suoraan pakkasesta. Kääri se ohueeseen liinaan ja pidä niskasi alla ja otsallasi. Kylmä viilentää ja auttaa kipuun.

Oletko kokeillut akupainelua? Päänsärkyyn tiedetään vaikuttavan kaksi akupistettä. Toinen niistä on otsalla. Paina peukalolla silmien väliin ja samalla etu- ja keskisormella hiusrajaan. Toinen piste on kohdassa, jossa peukalon ja etusormen luut kohtaavat. Paina sitä toisen käden peukalolla voimallisesti.