Aurinko on ystävä, mutta myös vihamies. Sen sai huomata Thaimaassa lomaillut mies, joka on kertonut ikimuistoisesta Thaimaan-matkastaan muille verkonkäyttäjille.

Mies oli ollut päivän kestäneellä veneretkellä, missä auringonpaahde on luonnollisesti kova. Aurinkosuojaustakin hän kertoo käyttäneensä, sikäläistä auringonsuojavoidetta, jonka kerroin oli kuulemma 40.

Sekään ei riittänyt. Liika on liikaa. Hän jakoi kuvat palovammoistaan ystävilleen ja muille varoituksen sanana. Kuva selästä on otettu 30 tuntia veneretken jälkeen.

Kuvassa nähdyt palovammat ovat vähintään toisen asteen palovammoja. Miestä hoidettiin viiden, kuuden päivän verran sairaalassa lääkiten häntä sinkkivoitein ja sidoksin. Palovammat ovat nähtävissä vielä viiden viikon jälkeenkin. Arpia ei kuitenkaan jäänyt, ja siitä mies kiittää naisystäväänsä, joka rasvasi aluetta enemmän kuin ehtimiseen.

Ehkä miehen palamiseen näin pahasti vaikutti huolimattomuuden lisäksi myös se, että hän on punatukkainen.

Iho muistaa palamiset, ja ihosyöpä eli melanooma on lisääntynyt erittäin paljon. Auringonsuojavoide on apu, mutta sekään ei pysty mahdottomiin. Auringolta on hyvä suojautua hyvin huolellisesti varsinkin jos oleilua auringossa tulee päivän aikaan paljon.  Riittääkö sinulla yksi purkillinen aurinkorasvaa koko kesän? Rasvaat liian vähän, kuuluu vastaus. Ja nyt yllätys monille, mutta fakta:

Aikuisen täytyy levittää vartalolle kaksi ruokalusikallista aurinkorasvaa tunnin välein, jotta tuote antaa sen lupaaman suojakertoimen.

Kuva miehen vammoista: