Roosan paino putosi, kun hän ryhtyi noudattamaan vähähiilihydraattista ruokavaliota. Mutta teki hän jotain muutakin.

Olen aina ollut hoikka, paitsi ala-asteella, kun Nutella maistui ylimääräisen paljon Norjan-reissuilla tädin luona kesäisin. Urheilin, harrastin cheerleadingia.

Sitten 19 -vuotiaana aloitin suhteen, joka olisi pitänyt lopettaa ennen kuin se alkoikaan. Luulin sen silti olleen rakkautta, pian huomasin rakastavani vain lohtusyömistä. Suklaa oli mun intohimoni ja kiinnostuksenkohde, joka jakoi ilot ja hukutti surut, niin kuin Rose Jackin Titanicissa.

Se oli petollista, pala palalta lihoin, enkä edes huomannut. Ei sillä, ei huomannut kukaan muukaan läheisistäni. Pahimmat viholliset olivat varmasti kyllä salaa onnellisia, että nyt se nakku on edes lihava.

Vaatteet alkoivat kiristää enemmän kuin exä hermoja, se on jo paljon se. Vaaka oli kirosana, pahin pelko, koska tiesin alitajuntaisesti lihoneeni kilon jos toisenkin. Kerro kerro kuvastinhan sen jo näytti. Samalla kun pääsin irti huonosta suhteesta, menin puntarille ja se näytti vähän päälle 80 kiloa!

Herran jeesus, miten minusta 150 cm:n taskuraketista, pikku Roosasta, tuli ylipainoinen! Masennuin.

Äiti kehotti aloittamaan vähähiilihydraattisen ruokavalion. Viittasin sille kinnasta, mikä ei enää mahtunut käteen. Sitten tämä lause herätti entisen kilpacheerleaderin kiinnostuksen:

”Sulla harmittaa ko mie laihun tällä ja sie et”.

En silti liikkunut senttiäkään, laiska kun olin, mutta jätin hiilarit minimiin: ei pastaa, perunaa, riisiä, valkoista jauhoa ym. Alku oli aika helppo, koska en laskenut mitään, jätin vain hiilarit. Neljässä kuukaudessa olin laihtunut 20 kiloa. Ihan kuin olisin ollut uudestaan syntynyt.

Jatkoin vähähiilihydraattista ruokavaliota hieman yli puoli vuotta yhteensä, ja laihduin vielä 15 kiloa. Itsetuntoni nousi hyvällä tavalla – jopa narsistiselle tasolle. VHH:lla pysyminen piti painon kurissa, enkä jojoillut.

Nyt harmittaa ainoastaan se, että annoin kaikki pieneksi käyneet vaatteet pois.

Kuinka klisee tämä onkaan, mutta voin paremmin laihtumisen jälkeen, en kuorsaa ja muut jaksavat nostaa ylös, jos kaadun.

Tästä näkee mitä huono suhde voi tehdä; alat rakastaa jotain muuta. Joillakin se on suklaa.