Vuoropaastosta puhutaan yhä enemmän. Eläimillä suoritetuissa kokeissa on saatu lupaavia tuloksia sen terveysvaikutuksista. Eläinkokeissa on havaittu glukoosi- ja insuliinipitoisuuksien pienenemistä ja vähentynyttä diabetesriskiä. Vuoropaaston vaikutuksesta koe-eläinten sydän myös näytti kestävän paremmin, syöpäriski näytti vähentyvän, samoin verenpaine aleni. Lisää ihmistutkimusta tarvitaan, mutta jo nyt on nähty hyvän kolesterolin arvojen kohoamista.

Sanna, 38, kokeili vuoropaastoa laihdutusmerkityksessä, ja suosittelee sitä Terveyden Asialla -lukijoille. Tässä Sannan tarina siten, kuten hän sen itse Terveyden Asialla -sivustolle kirjoitti. Lähetä sinäkin meille oma terveystarinasi!

”Olen pitkään yrittänyt laihduttaa, ja mietin mikä voisi olla sopiva keino, kun aina tulee sortumisia. Sortumisia tulee lähinnä niin, etten jaksa pysyä erossa vaikkapa pullasta viikkoa kahta, palkintopäivään saakka, vaan sorrun jo toisena tai kolmantena päivänä tsemppauksen alkamisesta. Sitten lopetankin, kun tuli vesiperä.”

”Vuoropaasto on sopinut minulle hyvin, sillä maltan hyvin olla päivän vähäisillä kaloreilla, kun tiedän että kohta saan syödä enemmän. Itse käytän 600 kalorin paastopäiväsaantia, joka toinen päivä syön sitten normaalisti. Tämä tarkoittaa minulla sellaista 2000 kalorin nauttimista. Jokainen osaa laskea, että kahden päivän syklissä tämä tarkoittaa 2600 kalorin määrää, joka on yhdelle päivälle jaettuna 1300. Sillä siis jo tapahtuu laihtumista.”

”Yllättävää on ollut, kuinka sitä jaksaa hyvin paastopäivät (juo paljon vettä), kun tietää että huominen on pian. Sitten huomaakin syöntiaamuina, ettei olekaan niin nälkä. Tässä ihan tottuu vähäisemmälle ravinnolle. Toki saan normipäivänä kivutta sen 2000 kaloria syötyä, mutta käy helposti niin, ettei sitä haluakaan mässätä, vaan syödä senkin ihan tosi terveellisesti.”

”Painoni putoamisesta: on nyt lähtenyt kahdessa kuukaudessa kuusi kiloa. Olen myös lisännyt lenkkeilyä. Olo on hyvä, pirteä, energinen. Suosittelen kaikille. Ja muistakaa juoda pari litraa vettä päivässä. Se poistaa kuonat.”