”Pettävä narsistinainen oli viedä minulta mielenterveyden”

14

Oma tarina -osuudessamme tarinansa kertoo nyt nelikymppinen Pauli, joka haluaa puhua vaietusta aiheesta: narsistisista naisista.

. . . . . . . . . . . .

Naispuolisista narsisteista ei paljonkaan puhuta. Arkkityyppi on aina se ”auervaara”, joka vie naisilta rahat ja sydämen. Totuus kuitenkin on, että myös naisissa on vakavasti persoonallisuushäiriöisiä ihmisiä, jotka voivat tuhota varsinkin herkemmän miehen elämän. Fyysisesti heikompana osapuolena narsistinen nainen voi myös kohdata helposti väkivaltaa elämässään, koska miespuolinen kumppani voi ratkaista nöyryytetyksi tulemisen ja alistamisen elämässään turvautumalla voimaan. En nyt halua erikseen puhua mistään julkisuudesta tutusta parista, jossa mies oli aina se hakkaaja, mutta naisen osuus tragedioihin sivuutettiin lahjakkaasti.

Kyllä. Minäkin tuuppasin kerran. En kestänyt enää sitä järkyttävää paskaa pettämistä, jonka uhriksi jouduin. Kadun sitä tuuppaamista. Säikähdin itseäni, enhän ollut sellainen. Se oli minultakin hätähuuto. Olin aivan sekaisin tuosta naisesta – hän oli saanut minut sekaisin. Onneksi suhteemme päättyi tuohon tuuppaamiseen.

Kaikki lähti siitä, kun tutustuin eroni jälkeen kauniiseen vaaleatukkaiseen ja menestyvään naiseen. Hän oli lähes täydellinen pakkaus: mukava ja hauska ja ennen kaikkea hurmaavan kaunis. Mutta.

Kaikki eteni todella, todella nopeasti.

Hän halusi suurin piirtein vauvan, talon, timanttisormuksen, kaikki. Vähän niin kuin heti. Vaikka hän heitti noita asioita lennosta, hän todella tarkoitti sitä mitä sanoi. Muistan jo niitä ihan ensimmäisiä tapaamiskertoja, kun istuin sängyllä ja kuuntelin hänen suunnitelmiaan siitä, ettei alle karaatin sormus millään riittäisi hänelle. Olin äimänä.

Taloa hän vei katsomaan jo parin kuukauden päästä. Olisi pitänyt ostaa tilukset, joihin hän perustaa yrityksen. Minkä, kysyin. No, idea olisi tullut sitten, kun tilukset olisi hankittu. Ne olisivat inspiroineet häntä. En tajunnut silloin, että nainen oli suoranainen sekopää, jolle minä olisin vain maksaja.

Onneksi emme ehtineet hankkia mitään yhteistä. Onneksi näin kohtuullisen nopeasti, muutamien kuukausien ja hänelle ostettujen arvokkaiden lahjojen jälkeen, että nainen vain pelasi. Hän halusi hyötyä minusta, mutta pelehti koko ajan samalla muiden kanssa.

Kun kävimme ulkona, hän flirttaili puoliavoimesti. Kuka mies sellaista haluaa katsoa? Tekstiviestejä sateli sieltä ja täältä. Kerran Lapissa tyttöjen kanssa lomalla ollessaan hän oli antanut eräälle miehelle numeronsa (kuinkahan monelle olikaan antanut). Alkoi tekstiviestisuhde, jota hän perusteli vain sillä, että heillä voisi olla jotain yhteisiä bisneksiä.

Yöllisiä viestejä piippaili, kun näitä bisneksiä hoideltiin. Olin loukattu. Loukattu ja todella pihalla. En ollut koskaan tavannut tällaista naista.

Nainen jäi myös pettämisestä kiinni. Sain tietää, että hän oli yöpynyt erään miehen luona ravintolaillan jälkeen. Hän kiisti kaiken, mitään ei ainakaan ollut tapahtunut. Löysin myös kondomin hänen kotisänkynsä alta. Hän selitti sen olevan meidän, vaikka ei varmasti ollut. Too much information – nämä eivät enää kuuluneet normaaliin parisuhteeseen.

Järkeni alkoi lähteä. Luulin jo että kuvittelen, mutta jossain sisimmässäni tiesin, ettei ole niin. Minä en ollut mustasukkainen aiemmissa suhteissani, mutta tämä nainen teki minusta sellaisen. Minulla oli epämukava ja turvaton tunne. Miten tällaisen naisen kanssa voisi suunnitella tulevaa.

Nainen oli kaiken kaikkiaan outo. Hän saattoi pyytää minua, ja pyysikin usein, katsomaan häävideotaan. Hän oli ollut naimisissa, mutta mies oli jättänyt hänet pian. Miksiköhän? Hän kehui miten hienot häät olivat. Katso tuotakin koristetta. Minä katsoin. Ihmettelin miksi katsoin, mutta katsoin.

Lopulta tuli tuomion päivä. Eräänä syksyisenä iltana olimme hänen kotonaan, asioita oli selvitelty, hän oli vannonut ettei mitään olisi ollut eikä ole. Hän laittoi ruokaa, puhelimensa piippasi.

Minun oli PAKKO katsoa. Ja siellähän se oli. ”Bisneskumppani” kysyi, milloin kaunotar antaisi taas sylinsä puhua.

Raivostuin niin että marssin keittiöön, otin hänen kädestään pannun ja heitin jauhelihat roskikseen. Hän huusi minua hulluksi, tuuppasin hänet sivuun ja haukuin pataluhaksi: hulluksi narsistiksi huoraksi.

Hän sulkeutui mielenosoituksellisesti itku-ulisten vessaan. Olin kuulemma polttanut häneltä sormen. Äänestä päätellen olin leikannut häneltä pään. Vessasta hän soitti tälle bisneskumppanilleen, joka tulikin hakemaan hänet ulkoa vartin päästä. Minä jäin hänen asuntoonsa.

Olin juonut kaksi lasia viiniä. Odotin kaksi tuntia ja lähdin ajamaan kotiini.

En kuullut hänestä enää koskaan. Vein hänelle ostamani lahjat mukanani. Kiinalaisen käsintehdyn puusäleikön, joka maksoi pienen omaisuuden. Useita aitokristallisia lasiesineitä, joita hän oli kerännyt. Minä en halunnut niitä tälle naiselle jättää.

Tänään olen onnellisimmassa parisuhteessa kuin koskaan. Tajuan selkeästi, että hänen narsisminsa alkoi sairastuttaa minua. Hän sai minussa esiin piirteitä joita en tiennyt olevankaan. Hän sai minut epäilemään itseäni – että olenko kajahtanut.

Tässä suhteessa luottamuksemme on aina ollut itsestäänselvyys. Ohjeeni on: miehet, varokaa, on olemassa myös narsisteja naisia. He vievät mielenterveytenne, jos ette pidä varaanne.

ILMOITUS
Rehellinen suomalainen seuranhakusivusto – ei maksuyllätyksiä!

Jaa

14 kommenttia

 1. Veikko P. on

  Kyllä niin miehissä kuin naisissakin on narsisteja. Lisäksi tabuna pidetään myös naisten väkivaltaisuutta. Narsistinen nainen voi tehdä miehestä täydellisen tappajan ja väkivaltainen nainen voi saada kiltinkin miehen lyömään, nähty on. Veljeni, jonka olisi luullut pärjäävän pituutensa vuoksi (2m) pienikokoiselle vaimolleen, otti niin henkisesti kuin fyysisesti turpiinsa vaimoltaan. Kerran hän löi takaisin ja vaimo meni välittömästi lääkäriin hankkimaan todistuksen mustelmasta. Erohan siitä tuli, jälkikäteen voi sanoa, että onneksi. Vaimo sai yhteisen lapsen huoltajuuden + kaiken muunkin. Yritti vielä kääntää lapsenkin isäänsä vastaan, mutta epäonnistui pahasti. Narsistinen persoona tuhoaa lähellä olevat ja en oikein usko, että sellaiseen sairauteen on mitään hoitoa. Parasta pysytellä kaukana ja jos on ehtinyt mennä yhteen, erota mahd. pian. pahempien vaurioiden välttämiseksi.

 2. Sama stoori on

  Itselläni aivan samanlainen tarina, meni vain asteen pidemmälle pahuuteen. Ihmeellisen identtisiä nuo keittiö- ja wc-episodit kuin omani. Otin vuosi sitten avioeron ja katkaisin kaiken kommunikaation. Vielä se levitteli pahoinpitelyhuhuja minusta, väitti minun sekoittaneen hänen poikansa mielen, lähetteli nykyiselle naiselleni itsemurhakehoitusviestejä yms. Tekisi mieli kertoa tarinani hänen uudelle miehelle, mutta pitäisi sitä varmaan katkeran exän mustamaalaamisena. Että toivotan vain onnea. Ymmärsin hakea vertaistukea ja laajasti apua ja nyt olen hyvällä mallin eheytynyt mielenraiskauksesta. Ps.Hänen Kihla- ja vihkisormukset eivät olleet halvimmasta päästä vaikka olin opiskelija 😉

  • Tällaisia kaikki naiset ovat. Joka ikinen. Heh heh… Miehen pitaa olla terava ja kayttaa naista hyvakseen. Niinku Trumppi jenkeissa tekee.

 3. mä oon juuri sen takia ollut kolme vuotta yksin kunnen oo tervepäistä,ja vapaata tavannut

  • Yökyöpeli on

   Aika jännä informaatio. Usein kun tuntuu, että kaikki tervepäiset miehet ovat varattuja.. Onneksi yksinkin pärjää. 🙂

 4. Valitettavan tuttu tarina. Vaimoni oli sairaan mustasukkainen ja vahti jokaista liikettäni. Manipuloi minua henkisesti ja viimeisiltään ärsytti niin että tönäisin, en lyönyt. Seurauksena syyte pahoinpitelystä. Lopulta tajusin lähteä tästä suhteesta. Pari vuotta yksin ja tapasin upean ihmisen, mutta exäni sabotoi suhdeatta tekstiviestein ja sähköpostein. NIin pitkään ettei uusi naisystäväni jaksanut.
  Itse jouduin turvautumaan terapeutin apuun ja onneksi sain sieltä avun.

 5. Kirjoittaja vaikuttaa kyllä aivan idiootilta. Millainen aikuinen ihminen on noin vedätettävissä? Mene terapiaan, hyvä mies.

  • Sitähän se kaikki on on

   ”Millainen aikuinen ihminen on noin vedätettävissä? ”

   Kenties rakastunut aikuinen ihminen? Rakkaus ei ole looginen aivan tila vaan pikemmin mielenhäiriö. Se on vahva voima. Ei siihen terapia auta. Lehdissä on tälläkin hetkellä juttuja valemajureihin rakastuneista naisista, joilta mennyt sydän ja rahat. Onko kommentoija koskaan rakastunut?

 6. mark us on

  Itsellänikin kokemus pahoinpitelevästä ja narsistisesta hullusta joka ajoi oman mielenterveyteni palasiksi loputtomilla valheillaan ja petoksillaan. Ei sitä järki halunnut uskoa vaikka jollain tavalla tiesikin tulevansa vedätetyksi, mutta kun se kaikki vedätys paljastui ei sitä enään psyyke kestänyt kun se vedätys oli niin pitkälle vietyä ja syyllistävää.nyt vieläkin vuoden ja terapian jälkeen on vaikea olla syyllistämättä itseään kuinka antoi sen kaiken vaan tapahtua.toivottavasti tämä varas ja valehtelija ei enää pilaa kenenkään muun elämää mutta niin hän varmasti tulee tekemään vaikka minä täällä mitä toivoisin. Terveisiä vaan jaanalle, toivottavasti olet saanut itsesi kuntoon.

 7. naisetkin osaa on

  7 vuotta elin narsisti naisen kanssa. Suhteen alku oli mahtavaa. Kaikki oli mahtavaa. Nainen oli uskomaton. Pikku hiljaa kaikki kuitenkin muuttui. Salakavalasti hän sai minut uskomaan omaan mitättömyyteeni. Hän ohjaili minua niin kuin halusi. Jätin harrastukset ja ystävät hänen vuokseen kun hän sai minut uskomaan että niin on parempi. Ensimmäinen lapsi hankittiin nopeasti. Hänelle yksi vallankäyttö väline lisää. Hänen takiaan luovuin hyvä palkkaisesta vuorotyöstä ja aloitin päivätyön ihan vaan koska hän halusi tehdä minusta lapset kasvattavan koti-isän. Pääsin eroon hänestä kun vihdoin heräsin todellisuuteen millainen manipuloiva, pettävä ja tunteeton narsisti hän on. Fyysisesti ja henkisesti rikki olen vieläkin vaikka erosta on jo vuosia. Edelleen narsisti exäni yrittää hallita elämääni lapsieni kautta. Minä kun olen edelleen kaiken pahan alku. Sovinistinen mies joka kieltäytyy taipumasta hänen tahtoonsa. Onnellista loppua tälle tarinalle ei ikävä kyllä ole. Mielenterveys on mennyt, mutta taistelu jatkuu exää vastaan, nyt ja aina.

 8. Itse ajauduin alemmas tunsin että itse en ole muutako ilmaa ja se laskut maksava osapuoli vaimo on mustis kun käyn töissä mut pitää ex.iin yhteyttä ja yöllisiä tapaamisia pakko tehdä ja syyttää mua kaikesta mitä pahaa joutunut kokemaan ja tekee samat minulle oma henkinen puoli tullut loppuun ja elämän halu mennyt osaako joku sanoa mitä tehdä ennen kun kirkonmaa kutsuu

  • toimitus on

   Hei, kertoisitko meille koko tarinasi? Voit laittaa sen toimitus (at) terveydenasialla.com
   Otamme sinuun yhteyttä.

Kommentoi