24-vuotiaan Sonjan kertomus pistää ajattelemaan. Näin hän kirjoittaa:

Olen nyt ollut Tinderissä jonkin aikaa ja todennut että olen kaikille ihan turn off. Olen kaikille ihan turn off omalla taustallani.

Mikä se tausta on? Se että olen sinkkuäiti. No, voidaanhan minua kutsua myös virallisemmin yksinhuoltajaksi, yh:ksi, yh-äipäksi.

Olen 24-vuotias, ihan kivannäköinen nainen, mutta kyllä on Suomen-maassa vaikea löytää Tinderistä seuraa, kun on yksinhuoltaja. Kaikki stoppaa nimen ja omaan siihen yhteen asiaan: minulla on lapsi. Ei kukaan halua ”lapsellista” naista – tai no, tietenkin kelpaisin 50-vuotiaalle miehelle, mutta en omanikäiselleni tai kolmekymppiselle. En ainakaan vakavaan suhteeseen.

Voihan Tinder olla vääräkin väline, mutta ei kuitenkaan. Samaa olen kokenut kaikkialla muuallakin, myös livenä. Mies liukenee hyvin pian kun saa kuulla lapsestani.

Mistä alkaen sinkkuäidistä tuli vammainen ja syrjitty? Mikä teitä miehiä riivaa? Miksi pelkäätte lapsia tai ”lapsellisia” äitejä? Nykypäivänä on niin hyvät turvaverkot ja kaikki olemassa, ettei kukaan yh etsi sinusta elättäjää. Jos lapsi ei ole aivan vauva, ei se elämä pyöri 100-prosenttisesti myöskään hänen ympärillään. Sitä paitsi en etsi isää vaan kumppania.

Suosittelen jokaista karvat pystyssä eläjää kurkistamaan laatikon ulkopuolelle. Sinkkuäideissä ei ole mitään pelättävää. Älkää hyvät miehet antako sen määrittää ihmistä ja naista kokonaan – monia hyviä tuttavuuksia jää ehdottomasti muutoin huomioimatta. Sitä paitsi, pitää muistaa sekin, että hyvä sinkkuäiti ei edes esittele lastaan kaiken maailman Tinder-matcheille ennen kuin vasta suhde on hyvällä tolalla. En minä ainakaan halua hämmentää lastani.

Näin se on: Tinder hylkii mua koska kinder.

Kuvituskuva

ILMOITUS Uutta, rasvan voi nyt jäädyttää pois
jouninkauppa