28-vuotias suomalaismies on julkaissut Omavaraisuushaaste-nimistä blogiaan muutaman vuoden ajan. Tätä nykyä blogia lukee jo 14 000 ihmistä.

Mistä siinä on kyse? Siitä, että hän aikoo minimoida menonsa ja maksimoida tulonsa. Hän sijoittaa kaikki liikenevät varansa osakkeisiin ja pyrkii saamaan osinkotuottoa ja korkoa korolle. Hän myös aikoo hankkia pari sijoitusasuntoa, joista kertyy vuokratuloa.

Yhtäältä miehen kirjoituksia seuraavat ne, jotka haluavat sijoitusvinkkejä ja lukea empiirisiä talousjuttuja, mutta toisaalta myös ne, jotka haluavat pärjätä vähemmällä.

Bloggaaja kehuu tulevansa toimeen 120 eurolla kuussa. Joskus hän sanoo syövänsä vain kolmella eurolla päivässä. Hän myös antaa ruokavihjeitä siihen, miten tämä onnistuu ja on tehnyt hintavertailuja eri kauppojen välillä. Hän suosittelee esimerkiksi Lidliä mutta toteaa, että K-ryhmää pitää kalleuden vuoksi välttää.

-Kyllä, alle kolmella eurolla päivässä syöminen on mahdollista terveellisesti ja tasapainoisestikin. Suurin osa ruuasta mitä teen on halpaa ja nopeaa ruokaa valmistaa, koska tykkään säästää rahan lisäksi myös aikaa, mies kirjoittaa.

Blogipostaukseen ”Näin syöt alle 3 eurolla päivässä” pääset tästä.

Tässä yksi hänen ruokaohjeistaan:

Perisuomalainen klassikko – peruna ja jauhelihakastike

1 kg perunaa 0,59€
1 kg Sikanauta-jauheliha 23% 4,70€
4 dl Ruokakermaa 0,74€
2 rkl vehnäjauhoa 0,01€

Mausteita:

Mitä ikinä mausteita kaapista löytyykään (mustapippuri, jauhelihamauste, valkosipuli, suola jne.)

Annoksia syntyy: 5kpl
Annoksen hinnaksi tulee: 6,04 / 5 = 1,21 euroa

Tästä suomalaisesta klassikkoruuasta saakin halpaa ruokaa moneksi päiväksi. Ja omasta mielestäni erittäin hyvääkin sellaista! Toki ravintoarvot riippuvat tässä ateriassa lähinnä siitä, millaista perunaa ostat ja kuoritko sitä (lähtökohtaisesti en itse kuori perunoitani, koska suurin osa perunan ravinnosta löytyy kuorien välistä – mutta tämä on ikuinen väittelyn aihe).