Kymenlaakson keskussairaalassa työskentelevä sairaanhoitaja Inka Häkkinen on voittanut vuoden 2020 Queen Silvia Nursing Award Finland -stipendipalkinnon, ja saavutusta juhlistettiin Helsingissä ​​Ruotsin suurlähetystössä eilen perjantaina.

Queen Silvia Nursing Award -palkinnon myöntää Swedish Care International. Suomalaisilla sairaanhoitajilla ja sairaanhoitajaopiskelijoilla on ollut mahdollisuus hakea sitä jo vuodesta 2014.

Palkinnon ajatuksena on ollut kannustaa hoitoalan opiskelijoita ja alalla työskenteleviä kehittämään uusia hoitotyöhön ja vanhustenhoitoon liittyviä ratkaisuja.

Inka Häkkinen aloitti uransa vanhustenhoidossa liki kaksikymmentä vuotta sitten ja työskentelee tällä hetkellä Kymenlaakson keskussairaalassa. Hänen voittajaideansa perustuu vapaaehtoistyöhön FinnHELP-neuvonnassa.

Se on terveydenhuollon ammattilaisille profiloitu keskusteluapupalvelu, joka mahdollistaa videovälitteisen keskusteluavun henkisesti uupuneen terveydenhuollon ammattilaisen ja auttajan välillä.

Queen Silvia Nursing Award -palkinnon suojelija on Ruotsin kuningatar Silvia, joka on toiminut vanhus- ja dementiatyön parissa jo 90-luvulta. Hänen äidillään diagnosoitiin myös muistisairaus. Palkinnon tehtävänä on edistää ja vaalia positiivista muutosta, kasvua, innovointia ja huippuosaamista hoitotyössä, erityisesti vanhustenhoidossa. (Juttu jatkuu)

Inka palkittiin

-Meillä on tällä hetkellä kriittinen maailmanlaajuinen hoitajapula, Swedish Care Internationalin toimitusjohtaja Sophie Lu-Axelsson sanoo.

-Hoitotyön kriisiytyminen vaikuttaa meihin kaikkiin. Queen Silvia Nursing Award -palkinnon tavoitteena on vastata tähänkin haasteeseen – ei vain korostamalla hoitotyön johtajuuden ja luovuuden merkitystä, vaan motivoimalla sairaanhoitajia ohjaamaan kykyjään ikääntyneiden ja muistisairaiden hoitoon.

Sairaanhoitajat ja sairaanhoitajaopiskelijat Ruotsissa, Suomessa, Puolassa, Saksassa, Liettuassa, Yhdysvalloissa ja Brasiliassa voivat nykyisin hakea palkintoa. Hakijoiden on toimitettava idea, konsepti tai ratkaisu, joka keskittyy vanhusten ja dementiaa sairastavien ikääntyneiden potilaiden hoidon parantamiseen. Kussakin maassa Queen Silvia Nursing Award palkitsee parhaat ideat 6 000 euron apurahalla.

– Palkinto on ollut loistava tilaisuus verkostoitua ja tutustua eri tahoihin ja ihmisiin kansainvälisellä tasollakin, palkinnoin voittaja totesi Nordnetin haastattelussa.