Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys saavutti vuonna 2015 ennätyksellisen tuloksen: 1,4 miljoonaa euroa.

Yritysyhteistyö toi valtaosan keräyksen tuotosta. Viime vuoden keräyksessä oli mukana lähes kolmekymmentä kumppaniyritystä. Keräyksen pääyhteistyökumppaneita olivat AIG, Lindex, Lumene ja S-ryhmä.

Onnistuneeseen keräykseen vaikutti suurelta osin se, että Roosa nauhojen myynti kaksinkertaistui edelliseen vuoteen verrattuna. Lokakuun aikana myytiin yli 200 000 rintanauhaa. S-ryhmän ketjut lähtivät mukaan kampanjaan tuomalla nauhamyyntiin suuren määrän myyntipaikkoja. S-ryhmä onnistuikin mainiosti ja sai kokoon 350 000 euroa rintasyöpätutkimuksen tukemiseen. Nauhoja myivät S-ryhmän lisäksi muiden muassa Lindex ja paikalliset syöpäyhdistykset.

Roosa nauha on Syöpäsäätiön tunnetuin keräys ja sillä tuetaan rintasyövän vastaista työtä. Viime vuonna Syöpäsäätiö jakoi kolme 300 000 euron suurapurahaa rintasyöpätutkimukseen.

Syöpäsäätiö on tehnyt pitkäjänteistä työtä syöpää vastaan jo 67 vuoden ajan ja vaikuttanut merkittävästi siihen, että yhä useampi voittaa vaikean sairauden. Toiminnan käynnistyessä vain kolmannes syöpään sairastuneista voitiin parantaa, nyt jo kaksi kolmesta paranee.

-Yksi kolmesta 300 000 euron suurapurahasta jaettiin Roosa nauha –rahastosta ja kohdistettiin rintasyöpäpotilaille tarkoitettuun lääkehoitotutkimukseen, toteaa Syöpäsäätiön ylilääkäri Riikka Huovinen.

Julkinen tutkimusrahoitus on viime ja tämän hallituskauden aikana vähentynyt merkittävästi varsinkin terveyden tutkimuksessa. Rahoituksen jatkuvuus on erityisen tärkeätä pitkäjänteisessä syöpätutkimuksessa.

-Syöpäsäätiön ja muiden apurahoja jakavien säätiöiden merkitys tutkijoille on tällä hetkellä ehkä suurempi kuin koskaan aiemmin, toteaa Syöpäsäätiön pääsihteeri Sakari Karjalainen.

Roosa nauha -keräykseen voi osallistua ympäri vuoden osoitteessa www.roosanauha.fi tekemällä lahjoituksen tai perustamalla oman keräyspotin.